Gazete Vatan Logo

Fetiş nedir, Darklands festival nedir? Belçika fetiş festivali maymun çiçeği virüsünün merkezi mi?

İlk olarak 7 Mayıs’ta İngiltere’de görülen maymun çiçeği virüsü son 2 haftada Avrupa’da 8 ülkeye yayıldı. Belçika'da maymun çiçeği virüsünün Antwerp şehrinde gerçekleştirilen Darklands isimli "fetiş festivalinden" yayıldığı ortaya çıktı. Söz konusu gelişmenin ardından “Belçika fetiş festivali” hakkın yapılan aramalar artarken, “Fetiş nedir, Darklands festival nedir?” sorularına da yanıt aranmaya başlandı.

Fetiş nedir, Darklands festival nedir? Belçika fetiş festivali maymun çiçeği virüsünün merkezi mi?

Avrupa'da yayılan maymun çiçeği virüsü için WHO acil toplanıyor. Bir günde 24 vakanın daha belirlendiği İspanya'da, salgının başkent Madrid'deki bir saunadan yayıldığı bildiriliyor. Belçika'da ise salgının merkezi 10 bin kişinin katıldığı fetiş festivali olarak belirlendi. Peki, Darklands festival nedir? Fetiş ne demek?

FETİŞ NEDİR?

Fetiş, doğaüstü veya büyüsel gücü olduğuna inanılan tapınma nesnesidir. 

DARKLANDS FESTİVAL NEDİR?

Darklands, ana etkinlik olarak gündüz festivali ve geceleri aynı yerde birkaç parti ile çok günlü bir kapalı etkinliktir.

4 gün boyunca festival kapsamında eğitim, eğlence, alışveriş ve partileri bir araya geliyor.

4-9 Mayıs’ta Anvers’te düzenlenen festivalde ülke içinden ve yurt dışından, çoğunluğu erkeklerden oluşan 10 bin ziyaretçi katılmıştı. 

BELÇİKA FETİŞ FESTİVALİ MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ MERKEZİ Mİ?

Antwerp Tropik Sağlık Enstitüsü dün sabah saatlerinde ülkede ilk vakayı duyurmuş, kısa süre içinde ilk hastayla temaslı ikinci vakanın da teyit edileceğini bildirmişti.

Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, daha sonra yaptığı açıklamada vaka sayısının 3’e çıktığını duyurdu.

Haberin Devamı

5 Mayıs’ta Antwerp’te düzenlenen 4 günlük Darklands festivalinin organizatörleri ise virüsün etkinliğe yurt dışından katılan kişilerce taşındığını, Sağlık Bakanlığının da bunu doğruladığını açıkladı.

Sosyal medyada açıklama yayımlayan festival yönetimi, iki hafta önce festivale katılan kişilerin grip benzeri şikayetler ve ciltte kabarcıklar gibi belirtilere karşı dikkatli olmalarını istedi.

DSÖ ACİL TOPLANIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa’da 100’den fazla maymun çiçeği virüsü vakasının doğrulanmasının ardından acil toplantı kararı aldı.

Örgüt, yaz aylarında festivaller ve partiler arttıkça virüsün Avrupa’da yayılmasının hızlanabileceği konusunda uyarıyor.

Almanya, maymun çiçeği virüsünü Avrupa’da şimdiye kadarki en büyük salgın olarak tanımladı.

Vakalar, İngiltere, İspanya, Portekiz, Almanya ve İtalya’nın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Belçika, İsrail ve Avustralya’da doğrulandı.

Haberin Devamı

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor. Bilim adamları, maymun çiçeğinin Covid-19 gibi bir salgına dönüşmesini ise beklemiyor.