Gazete Vatan Logo

‘Eşi saldırıya engel olabilirdi’

Orlando saldırısını gerçekleştiren Ömer Metin’in eşi Nur Salman’a da saldırıyla ilgili suçlama yöneltilebileceği belirtildi

‘Eşi saldırıya engel olabilirdi’

Fox News ve Reuters’ın haberine göre savcılar Salman’ın soruşturulması için jüri topladı. Salman’ın polise verdiği ilk ifadede, kocasının saldırı planından kendisine bahsettiğini, bu plandan vazgeçirmek için eşine telkinde bulunduğunu söylediği ifade ediliyor. Savcıların Salman’a 49 cinayet ve 53 cinayet teşebbüsüne yardımcı olma suçlamalarının yanı sıra, saldırıyla ilgili yetkililere ihbarda bulunmamakla suçlamayı düşündüğü kaydediliyor.

Senato İstihbarat Komitesi üyesi Senatör Angus King CNN’e yaptığı açıklamada, “(Salman) neler olduğunu biliyormuş görünüyor. Şu anda soruşturmada ilgilenilen birisi. İşbirliği yapıyor gibi görünüyor ve bize önemli bilgiler verebilir” dedi. ABD medyası, Nur Salman’ın eşiyle mermi almaya gittiğini, saldırıdan önce de kez keşif yapmak istediği için eşini Pulse gece kulübüne götürdüğünü duyurmuştu. Öte yandan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) dedektifleri önceki gün, Salman’ın California eyaletine bağlı Rodeo kentinde yaşayan annesi Zahi Salman’ın evine baskın düzenledi.

Haberin Devamı