Gazete Vatan Logo

En çok onu indirdiler!

Yolsuzluğa batmış New York borsacılarının hayatını konu alan "Para Avcısı" 2014'ün yasa dışı yollarla en çok indirilen filmi oldu.

En çok onu indirdiler!

Martin Scorsese'ın yönettiği ve yolsuzluğa batmış New York borsacılarının hayatını konu alan gerçek yaşam öyküsü Para Avcısı (Wolf of Wall Street) 2014'ün yasa dışı yollarla en çok indirilen filmi oldu. Korsan takip şirketi Excipio'ya göre, Disney çizgi filmi Karlar Ülkesi(Frozen)listede ikinci sırada yer alıyor. Her iki film de torrent kullanıcıları tarafından 1 Ocak - 23 Aralık 2014 tarihleri arasında yaklaşık 30 milyon kez indirildi. En çok korsanı indirilen üçüncü film ise uzay macerası Yerçekimi (Gravity) oldu. Yer Çekimi 29 milyon 357 bin indirmeyle, Karlar Ülkesi'nin hemen arkasından geliyor.

OSCAR ADAYI FİLMLER

BBC'de yer alan habere göre en çok korsanı indirilen diğer Oscar adayı filmler ise, 12 Yıllık Esaret (12 Years a Slave), Düzenbaz (American Hustle) ve Kaptan Phillips (Captain Phillips). Hollywood Reporter yılın en çok gişe yapan filmi Galaksinin Koruyucuları'nın (The Guardians of the Galaxy) listede olmamasını, "insanların filmi sinemada izlemeyi tercih etmiş olabileceklerine" bağladı. ariety dergisi üçüncü sırada Robocop'un göründüğünü, ancak bu rakamlara filmin 1987'de yayımlanmış önceki bölümünün de dahil olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

EROTİK SAHNELER VE KÜFÜR

Leonardo DiCaprio'nun borsacı Jordan Belfort'ı canlandırdığı Para Avcısı, geçen sene ABD'de ilk gösterime girdiğinde uyuşturucu kullanımı ve müstehcen sahneleri nedeniyle tartışmalara neden olmuştu. Geçen yıl en iyi film dalında Oscar'a aday gösterilen üç saatlik Para Avcısı'nda 500'den fazla küfürlü ifade geçiyor.