Gazete Vatan Logo

El Chapo kimdir, öldü mü, yaşıyor mu? El Chapo Guzman’ın oğlu Ovidio Guzman Lopez kimdir?

Meksika'da El Chapo lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğullarından Ovidio Guzman Lopez'in gözaltına alınması nedeniyle olaylar devam ediyor. Söz konusu gelişmenin ardından “El Chapo kimdir, öldü mü, yaşıyor mu? El Chapo Guzman’ın oğlu Ovidio Guzman Lopez kimdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.

El Chapo kimdir, öldü mü, yaşıyor mu? El Chapo Guzman’ın oğlu Ovidio Guzman Lopez kimdir?

Meksika’da El Chapo lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğlu Ovidio Guzman-Lopez gözaltına alındı, uyuşturucu kartelinin en güçlü olduğu Sinaloa eyaletinde polislerle çete üyeleri arasında çatışmalar çıktı. Çıkan olaylarda 2 kişi öldü, 7’si polis 18 kişi yaralandı. Şiddet dalgasının havaalanına sıçraması sonucu 100’den fazla uçuşun iptal edildiği bildirildi. Peki, El Chapo kimdir, öldü mü, yaşıyor mu? El Chapo Guzman’ın oğlu Ovidio Guzman Lopez kimdir?

El Chapo kimdir, öldü mü, yaşıyor mu?

Doğum tarihi tam olarak bilinmeyen Joaquin Guzman'ın 1954 ya da 1957 yılında dünyaya geldiği tahmin ediliyor.

Zamanında Forbes Milyarderler Listesi'nde yer alan ve uzun zamandır aranan bir isim olan Guzman, 2001 yılında Meksika'daki bir hapishaneden çamaşır taşınan el arabasına saklanarak kaçmıştı.

Guzman, 2001 ve 2015 yıllarında Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtıktan sonra Ocak 2016'da tekrar yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti.

Dünyanın en büyük uyuşturucu örgütünün elebaşı olmakla suçlanan El Chapo (cüce) lakaplı Joaquin Guzman, 2019 yılında ABD'nin New York eyaletindeki davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

El Chapo Guzman’ın oğlu Ovidio Guzman Lopez kimdir?

Ovidio Guzmán López, Meksikalı bir uyuşturucu lordu ve Sinaloa eyaletinde bulunan bir suç grubu olan Sinaloa Karteli'nin üst düzey üyesidir. 

Meksika Savunma Bakanı Luis Cresencio Sandoval, olayla ilgili yaptığı açıklamada, El Chapo’nun liderlik ettiği Sinola kartelinin adını kullanmada,n “Bu tutuklama, Pasifik kıyılarında yoğunlaşan kartelin lider kadrosuna indirilen büyük bir darbe” şeklinde konuştu.