Gazete Vatan Logo

ÇİN roketi canlı takip düştü mü, 23 tonluk roket şu an nerede?

ÇİN roketi canlı takip ile kontrol ediliyor. Çin'den atılan 23 tonluk roket düşüşe geçti. Çin roketinin Dünya'ya düşmesi beklenirken, nereye düşeceği ve şu an nerede olduğu merak ediliyor. Roketin düşeceği yerlerin arasında Türkiye’nin de ismi geçiyor. Peki, 23 tonluk roket nereye, ne zaman düşecek? Çin roketi düştü mü? Çin roketi nerede?

ÇİN roketi canlı takip düştü mü, 23 tonluk roket şu an nerede?

Çin'in kontrolden çıkan roketinin düşüp düşmediği, nerede olduğu araştırılıyor. 23 ton ağırlığında olduğu bilinen roketin geçtiği rotalar arasında Türkiye ve Yunanistan gibi ülkelerin bulunduğu da iddia ediliyor. Peki, 23 tonluk roket düşerse ne olur? Çin roketi düştü mü, nereye düşecek? Çin roketi şu an nerede?

ÇİN ROKETİ NE ZAMAN DÜŞECEK?

10 Katlı bir bina yüksekliğine sahip olan roket gövdesinin 5 Kasım Cumartesi günü sabah 04.00-05.00 saatlerinde dünyaya düşmesi bekleniyordu. Bugün yapılan bu tahmin dış basındaki haberlere bakıldığında öne çekildi. Roketin bugün 09:00 - 15:00 saatleri arasında dünyaya düşmesi bekleniyordu.

ÇİN ROKETİ NEREDE, DÜŞTÜ MÜ, 23 TONLUK ROKET NEREYE DÜŞECEK?

Çin’in 10 katlı bina büyüklüğündeki 21 tonluk dev roketi Long March 5B’nin cumartesi günü Dünya atmosferine kontrolsüz bir giriş yapması bekleniyordu.

The Aerospace Corporation’ın Yörünge Enkazı ve Yeniden Giriş Çalışmaları Merkezi’nde (CORDS) Proje Lideri olan Gregory Henning, DailyMail.com’a verilerle ve modellerle tahmin yapmak için çok fazla belirsizlik olduğunu söyledi: “Tam yeri, gerçekten girene kadar bilinmeyecek.”

Haberin Devamı

Çin'in uzay istasyonu modülünü başarıyla taşıdıktan sonra düşüşe geçen roketi Uzun Yürüyüş 5b, Pasifik Okyanusu'na düştü.

ÇİN ROKETİ DÜŞERSE NE OLUR?

Henning, Dünya nüfusunun yüzde 88’inin, risk altındaki enlem sınırları içinde yaşadığını belirtirken, yine de bir kişinin etkilenme olasılığının 10 trilyonda yaklaşık altı olduğunu söyledi.

Uzay görevleriyle ilgili teknik rehberlik ve tavsiye sağlayan Aerospace Corporation ise enkazın nüfuslu bir alana inmesinin olasılığının sıfır olmadığını paylaştı.