Gazete Vatan Logo

Cesedi artık sergilenmeyecek

Muammer Kaddafi'nin cesedinin tutulduğu yerin ziyaretçilere kapatıldığını açıklandı

Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) yetkilileri, geçtiğimiz Perşembe öldürülen Libya'nın devrik lideri Kaddafi'nin cesedinin artık sergilenmeyeceğini duyurdu.

Kaddafi'nin cesedi öldürüldükten sonra Misrata şehrinde bulunan bir soğuk hava deposuna yerleştirilmişti.

Burada basın mensuplarına ve halka sergilenen cesedi görmek isteyen Libyalılar, deponun önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Dün Libyalı yetkililerce yapılan otopsinin sonucunda, Kaddafi'nin ölüm nedeninin vücuduna isabet eden kurşun olduğu ifade edildi. Ancak otopsi raporunun henüz tamamlanmadığı da bildirildi.

AİLESİNE VERİLEBİLİR

Rapor tamamlandığında da sorunlar biteceğe benzemiyor. Kaddafi'nin ailesinin cesedi istediği biliniyordu, ancak Ulusal Geçiş Konseyi'nin buna yanıtı belli değildi. Son gelen haberlere göre Konsey, cesedi aileye teslim etmeye karar verdi. Ancak, Muammer Kaddafi'nin birinci dereceden akrabaları ya ölü ya da firari olduğu için, cesed uzak akrabalara verilecek.

Geçiş Konseyi'nin Kaddafi'nin ölümüyle ilgili açtığı soruşturma da devam ediyor. "Kaddafi'nin hayatta kalmasını ve yargılanmasını, öldürülmesine yeğlerdim. Libya halkına tüm bu zulmü neden yaptığını ona sormak isterdim" açıklaması yapan Başbakan Mahmud Cibril, yürütülen soruşturmanın uluslararası bir ekip tarafından yönetilmesi fikrine sıcak baktıklarını da ifade etti.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay ise Kaddafi'nin nasıl öldüğüyle ilgili soruşturma başlattıklarını bildirdi. Pillay da Cibril gibi, Kaddafi'nin canlı yakalanarak mahkemeye çıkarılamamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Haberin Devamı