Gazete Vatan Logo

Çeçen militanlar şehir bastı

Basayev'in militanları Beslan'dan sonra şimdi de Rusya'nın özerk Kabardin Balkar Cumhuriyeti'nde terör estirdi

Çeçen militanlar, Beslan katliamından sonra Kafkaslar'ı yine kana buladı. Basayev'e bağlı 300 militan, Rusya'nın özerk Kabardin-Balkar Cumhuriyeti'nin başkenti Nalçik'te hükümete ait binalara saldırdı. Askerler ve militanlar arasında çıkan çatışmada 60 militan ve 12 sivil hayatını kaybetti. 84 kişi ise yaralandı.

Çoğu çocuk 330 kişinin öldüğü Beslan katliamındaki sert tutumuyla eleştirilen Rus lider Vladamir Putin'in "kentte eli silahlı herkesi öldürün" talimatıyla başlayan "Kale operasyonu"nda 280 bin nüfuslu Nalçik, Rus askerileri tarafından ablukaya alındı. Saldırı yerel kökten dinci grup Yalmuk'un da destek verdiği Çeçen militanların 10'ar kişilik gruplar halinde İçişleri Bakanlığı, Federal Güvenlik Semsi (FSB), Terörle Mücadele Müdürlüğü, televizyon binası ve havaalanını basmasıyla başladı.

Gruplar, cephaneleri bitince kent merkezindeki bir av dükkanını yağmaladı. Çatışmalar alevlendiği sırada kaçmaya çalışan saldırganlar bir ilkokulu basarak öğrencileri rehin aldı. Çocuklar zarar görmeden iki saldırgan öldürüldü. Telefon şebekesi havaya uçurulduğu için kentle iletişim kurulamıyor. Çatışma tek bir karakolda devam ediyor.

Haberin Devamı