Gazete Vatan Logo

Bomba iddia! Göreve başlamadan önce görüştüler!

Washington Post gazetesi, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Bomba iddia! Göreve başlamadan önce görüştüler!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in, ABD Başkanı Donald Trump göreve başlamadan önce, Rusya'ya yönelik yaptırımları konuşmak üzere Rusya’nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak’la özel bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.

Washinton Post gazetesi dün yayınladığı haberinde, iddiaların kaynağı olarak mevcut ve eski ABD’li üst düzey yetkilileri gösterdi.

Gazete, söz konusu yetkililerin, ikili arasındaki görüşmeyi uygunsuz ve Rusya’ya yakın bir gelecekte yaptırımların kaldırılabileceği yönünde verilmiş yasadışı bir sinyal olarak gördüklerini aktardı.

Gazetenin kaynakları, Flynn ile Kislyak arasındaki temasların geçtiğimiz Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinden önce başladığını ve geçiş döneminde devam ettiğini belirtirken, FBI'ın bu hafta görüşmeyle ilgili incelemelerde bulunduğunu aktardı.

Flynn ise konuyla ilgili çelişkili açıklamalarda bulundu. Çarşamba günü Kislyak’la yaptırımları konuştuğu yönündeki iddiaları reddeden Flynn, bir gün sonra ise sözcüsü aracılığıyla bundan kesin emin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı