Gazete Vatan Logo

Bakan da olsan o kar temizlenecek!

Yoğun kar yağışı ve fırtınanın etkili olduğu ABD’de Boston Belediyesi, “Evinin önünde kar biriken herkes bunu temizlemekle yükümlüdür, buna kaldırımlar da dahil” diye açıklama yapmış, bu kurala uymayanların 50 ila 200 dolar arası ceza alacağını belirtmişti.

Fotoğraflı şikayet

Boston Belediye Başkanı Martin Walsh’un, “Göz açtırmayacağız” dediği kuralın ilk kurbanı Dışişleri Bakanı John Kerry oldu.

Kerry’nin Louisburg Meydanı’ndaki evinin önü ve kaldırım kar kaplandığı sırada, ev sahibi Dışişleri Bakanı yeni Suudi Kralı’nı tebrik etmek için Suudi Arabistan’da bulunuyordu. Burada biriken kar nedeniyle kaldırım yayalar için tehlikeli bir hal alınca bölgeden geçen bir vatandaş evin önünün fotoğrafını çekerek Boston Belediyesi’ne şikayette bulundu. Belediye görevlileri, yerinde tespit yapıp kurala uyulmadığını belgeledi ve Kerry’ye 50 dolar para cezası kesildi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kerry’nin diplomat da olsa yasalar karşısında tüm Amerikalılar ile eşit konumda olduğunu belirten Dışişleri sözcüsü Glen Johnson, bu olay yaşandığı sırada yurtdışı görevinde olmasına rağmen Dışişleri Bakanı’nın cezayı derhal ödeyeceğini söyledi ve görevlilerin karları temizlediğini açıkladı.

Haberin Devamı