Gazete Vatan Logo

Avustralya vize başvurusu nasıl yapılır? Avustralya sınır kısıtlamaları kaldırıldı mı? Aşı şartı var mı?

Pandeminin başından beri sert tedbirler alan Avustralya 2 yıl sonra kapılarını açıyor! Mart 2020’den bu yana sınırlarını kapalı olan Avustralya’da pandemi kısıtlamaları gevşetiliyor. Avustralya, 21 Şubat'tan itibaren tüm aşılı turistlere ve iş seyahatinde bulunan kişilere sınırlarını açacağını duyurdu. Avustralya’da sınır kısıtlamalarının kaldırılacağını duyan, pek çok kişi de vize başvuru şartlarını merak ediyor. Peki, Avustralya vize başvurusu nasıl, nereden yapılır? Avustralya turist vizesi nasıl alınır? Avustralya vize ücreti ne kadar? Avustralya’da asgari ücret ne kadar? İşte detaylar…

Avustralya vize başvurusu nasıl yapılır? Avustralya sınır kısıtlamaları kaldırıldı mı? Aşı şartı var mı?

Covid 19 pandemisinin başından bu yana sert tedbirler alan ve son olarak Sırp tenis yıldızı Novak Djokovic’in aşı olmadığı için sınır dışı edildiği Avustralya’da sınırlar açılıyor. Avustralya, Mart 2020’den bu yana sınırlarını kapatmıştı. Avustralya pandemi kısıtlamalarını kaldırmaya hazırlandığını duyurdu. Ülke 21 Şubat'tan itibaren tüm aşılı turistlere ve iş seyahatinde bulunan kişilere sınırlarını açacağını duyurdu. Bu haberin ardından Avustralya ile ilgili planlamalarını erteleyen pek çok kişi de Avustralya vize başvurusu ve şartlarını araştırıyor. Peki, Avustralya vize başvurusu nasıl yapılır? Avustralya turist vizesi nasıl alınır? Avustralya vize ücreti ne kadar? Avustralya’da asgari ücret ne kadar? İşte detaylar…

AŞILI KİŞİLERE AÇILACAK!

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Covid-19’un tespit edildiğini resmen açıklandığı günlerden bu yana sınırlarını kapatan Avustralya, aşılı kişilere kapılarını açmaya hazırlanıyor. Pandemi kısıtlamalarının gevşetilmesi kapsamında ülke, 21 Şubat'tan itibaren tüm aşılı turistlere ve iş seyahatinde bulunan kişilere sınırlarını açacağını duyurdu.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERE VE VASIFLI GÖÇMENLERE ÖNCELİK VERİLMİŞTİ!

Yaklaşık iki yıldır sert sınır önlemleri alan Avustralya’da, Kasım ayında sınır kısıtlamaları gevşetilmiş, Avustralya'ya geri kabul edilmek için uluslararası öğrencilere ve vasıflı göçmenlere öncelik verilmişti.

Başbakan Scott Morrison, üst düzey bakanlarının sınırların 21 Şubat'tan itibaren tüm aşılı vize sahiplerine yeniden açılacağı konusunda anlaştıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Karen Andrews, aşı olamadıklarına dair tıbbi bir kanıt gösterebilen ziyaretçilerin seyahat muafiyeti için başvurabileceklerini söyledi.

AVUSTRALYA VİZE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Avustralya, global bir vize değerlendirme sistemine geçti. Bu yüzden vize başvuruları İçişleri Bakanlığı'nın herhangi bir ofisi tarafından işleme alınabiliyor. Vize başvurusu yapacakların öncelikle Vize, Göçmenlik ve Vatandaşlık hakkında bilgi için, İçişleri Bakanlığı'nın www.homeaffairs.gov.auweb sitesini ziyaret etmeleri gerekiyor. Pazartesi’den Cuma’ya 09:00 - 17:00 yerel saatleri arasında +61 2 6196 0196 numaralı telefondan İçişleri Bakanlığı Global Servis Merkezi ile doğrudan iletişime geçilebiliyor.

Haberin Devamı

Avustralya'nın sınırları şu anda kapalı ve Avustralya'ya giriş sıkı bir şekilde kontrol ediliyor. Bu kontrol önlemleri gözden geçiriliyor ve düzenli olarak güncelleniyor. Avustralya'nın COVID-19 salgını sırasındaki göçmenlik ve sınır düzenlemeleri hakkında güncel bilgiyi COVID-19 ve sınır web sayfasında bulunabilecek. Pandemi kısıtlamalarının gevşetilmesi kapsamında ülke, 21 Şubat'tan itibaren tüm aşılı turistlere ve iş seyahatinde bulunan kişilere sınırlarını açacağını duyurdu.

Vize Başvurusu yapmak için,

- Başvuru formunu doldurun: Başvuru formlarına http://www.homeaffairs.gov.au/Forms adresinden ulaşılabiliyor. Formlar İngilizcedir ve İngilizce olarak doldurulmalıdır.

- Vize başvuru ücretini ödeyin. Avustralya Vize Başvuru Merkezlerinde yapılan vize ve vatandaşlık başvurularının ücretleri nakit (sadece Türk Lirası (TRY)) olarak ödenmelidir. Tahmini vize ücreti https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/visa-pricing-estimator adresinden öğrenilebilecek.

Haberin Devamı

- Tamamlanmış başvuru: Elden başvuru yapacak ya da online başvuru yapmaya uygun olmayan kişilerin vize başvurularını teslim etmek ve biyometri vermek için Vize Başvuru Merkezlerinden randevu almaları gerekiyor. Vize Başvuru Merkezinden randevu almak, iletişim bilgileri ve hizmet bedelleri hakkında bilgi için lütfen  http://www.vfsglobal.com/australia/turkey/ adresine bilgi alınabiliyor.

AVUSTRALYA’DA ÇALIŞMAK İÇİN ALABİLECEĞİNİZ VİZELER VE AÇIKLAMALARI

Avustralya’da çalışmak istiyorsanız alabileceğiniz üç farklı vize bulunur ve bu vizeler belirtilen koşullara özel vizelerdir.

- Vize sınıfı 400 olan geçici çalışma vizesi, kısa süreli ve devamlılığı olmayan işlerde çalışmak için gereklidir.

- Vize sınıfı 403 olan geçici çalışma vizesi, uluslararası ilişkiler ile bağlantılıdır. Bu vize sadece yabancı bir ülkeyi temsil edeceğiniz durumlarda ya da Avustralya’daki bir okulda yabancı dil eğitimi vereceğiniz koşullarda alınabilir.

Haberin Devamı

- Vize sınıfı 408 olan geçici çalışma ise bir Avustralya organizasyonunun daveti ile sürekliliği bulunmayan bir kültürel veya sosyal faaliyete katılmak için alınan vizedir.

Bu vizeler Avustralya’da öğrenciler için çalışma izni ile alakalı değildir, bu vizeler öğrenci olmayan kişiler için geçerlidir.

AVUSTRALYA’DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Avustralya asgari ücreti 2 farklı şekilde değerlendirilir. Vasıfsız işçiler ayrı, vasıflı işçiler ayrı asgari ücret tutarlarına sahiptir. Avustralya'da asgari ücret haricinde sektör bazında verilen maaşların ise aslan payı finans sektöründe olurken, en düşük maaşı ise turizm sektörü çalışanları alır.

Avustralya asgari ücreti  vasıfsız işçi için 2863 Avustralya doları; vasıflı işçi için 3000 dolardır.