Gazete Vatan Logo

Avrupa ‘terörist iadesini’ hatırladı

Türkiye ile PKK’lı teröristlerin iadesi konusunda iş birliğine yanaşmayan AB ülkeleri, terörün ucu kendilerine değince ‘terörist iadesi’ni hatırladı. Fransız Cumhurbaşkanı Hollande Brüksel’de yakalanan DAEŞ’li terörist Salih Abdusselam’ın Belçika’dan iade edileceğini açıkladı

Avrupa ‘terörist iadesini’ hatırladı

13 Kasım’da Paris’te 130 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısında yer alan ve saldırıda kendini havaya uçuran Brahim Abdusselam’ın kardeşi olarak bilinen 27 yaşındaki DAEŞ’li firari terörist zanlısı Salih Abdusselam Belçika’nın başkenti Bruksel’in Molenbeek semtinde yaralı olarak ele geçirildi. Salih Abdusselam’ın yanı sıra operasyonda zanlıyı evine alan dört kişi daha yakalandı. Terör zanlısına barınak sağlamaktan tutuklanan dört kişiden biri olan Munir Ahmed El Hacı ve terör zanlısı Abdusselam operasyon sırasında kaçmaya çalıştıkları için polis tarafından yaralandı. Operasyondan sonra ‘terörist iadesi’ konusunda başka ülkelerle iş birliğine girmeyen Belçika Başbakanı Charles Michel ile Fransız Cumhurbaşkanı Francois Hollande bir basın toplantısı düzenledi ve burada firari zanlının Belçika’dan iadesinin isteneceği açıklandı. Saldırganın avukatı Sven Mary ise basın mensuplarına “Belçika yargısı ile işbirliği yapacağız fakat Fransa’ya iade talebini reddeceğiz” açıklamasını yaptı.

OBAMA ARADI

Haberin Devamı

Operasyondan sonra Fransız ve Belçikalı lideri ilk kutlayan ABD Başkanı Obama oldu. Fransız İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da yaptığı açıklamada “Avrupa’daki DAEŞ varlığına önemli bir darbe vurduk” dedi. Salih Abdusselam Paris’teki katliamın ardından Brüksel’e kaçmayı başarmış ve bugüne kadar izine rastlanmamıştı. En son geçen Cuma günü Brüksel’in yakınlarındaki Forest’ta bir apartman dairesine polis operasyon düzenlemiş, operasyonda çıkan çatışmada Muhammed Belkaid adlı bir Cezayir vatandaşı öldürülmüş, Salih Abdusselam olduğu sanılan bir kişi de kaçmıştı. Polisin yaptığı incelemede buradaki dairede firari teröristin parmak izlerine rastlanmıştı.