Gazete Vatan Logo

Amacı iç savaştı

ABD’nin siyahilerin gittiği bir kiliseye düzenlediği saldırıda 9 kişiyi öldüren Dylann Roof adlı gencin, eylemiyle siyahlarla beyazları çatışmaya sürüklemeyi amaçladığı öne sürüldü

ABD’nin Güney Carolina eyaletine bağlı Charleston Kasabası’nda, Afrika asıllı Amerikalıların gittiği kiliseye önceki akşam düzenlediği silahlı saldırıda 9 kişiyi öldüren Dylann Roof adlı gencin eylemi ülkeyi iç savaşa sürüklemek için gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Irk ayrımı istiyordu

21 yaşındaki gencin oda arkadaşı Dalton Tyler, Roof’un ülkedeki siyahlarla beyazlar arasında Güney Afrika’daki Apartheid rejiminde olduğu gibi ayrım olmasını istediğini ve sürekli bundan söz ettiğini söyledi.

Tyler, Roof’un sık sık, siyahilerin ülkenin kontrolünü ele geçirdiğini öne sürdüğünü, buna son vermek için de yeni bir iç savaş çıkarmak istediğini ifade etti. Tyler, eylemini gerçekleştirdikten sonra kendisini öldüreceğini söyleyen Roof’un saldırıyı son altı aydır planladığını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Roof’un lisedeki sınıf arkadaşlarından Dalton Mullins ise genç eylemcinin uzun yıllardır reçeteli ilaç ve ağır uyuşturucu kullandığını söyledi. Polis, Roof’un son olarak Mart ayında uyuşturucu bulundurma suçundan tutuklandığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Kahraman çiçekçi

Saldırının ardından komşu Kuzey Carolina eyaletine kaçan Roof’un yakalanmasında Debbie Dills adlı kadının büyük rolü bulunduğu ortaya çıktı. Çiçekçilik yapan Dills’in işe giderken yolda Roof’u aracının içerisinde gördüğü, ardından patronu Todd Frady’yi arayarak polise haber vermesini istediği belirtildi.