Gazete Vatan Logo

Almanya şüphelinin robot resmini çizmeye çalışıyor

Almanya’daki yangın faciasını soruşturan savcı, iki Türk kızının ifadesiyle bir şüphelinin robot resmini çizmeye çalıştıklarını söyledi

Almanya’nın Ludwigshafen kentindeki yangın faciası hakkında yürütülen soruşturmadan sorumlu Frankenthal Savcısı Lothar Liebig, ellerinde bir robot resim bulunduğu şeklindeki haberlerin doğru olmadığını söyledi. Ancak Aylin ve Bedriye adlı kız kardeşlerin ifadeleri doğrultusunda bir kişinin resminin yapılmaya çalışıldığını söyledi. Liebig, ancak bunun soruşturma için kullanılabilecek bir resim olmadığını ifade etti. Yanan binanın yakınlarında görüldüğü ve daha sonra yakınlardaki bir benzinciye gittiği belirtilen şahısla ilgili olarak yapılan tüm değerlendirmeler sonucunda, böyle bir kişinin bulunmadığının anlaşıldığını söyledi.

Bir kundakçının mektubunun ortaya çıktığı şeklindeki haberin de doğru olmadığını ve bu mektubun ciddiye alınacak bir mektup olmadığı tespit ettiklerini belirtti. Savcı, itfaiyenin geç kalmasının da söz konusu olmadığını söyledi.

Polis memuru Eberhard Weber de yangının bodrumda başladığını ancak neden çıktığını bilmediklerini ifade etti. Weber, bugüne kadar 101 ipucunu değerlendirdiklerini, önemli gördükleri 23 ipucu üzerinde daha fazla değerlendirme yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı