Gazete Vatan Logo

Akdeniz'de ölen bebeğin fotoğrafı...

Akdeniz'de ölen bebeğin fotoğrafı...

Libya açıklarında bir göçmen teknesinin batması sonucu hayatını kaybeden bir bebeğin Alman bir yardım gönüllüsünün kucağında çekilen görüntüsü, Bodrum’da cansız bedeni sahile vuran küçük Aylan’ın ardından dünyayı bir kez daha sarstı.

Sea-Watch’tan bir Alman gönüllünün kucağında tuttuğu küçük bebeğin, cuma günü batan teknede hayatını kaybeden sığınmacılardan biri olduğu bildirildi. Bebeği kucağında tutan Alman gönüllü, Reuters’a yaptığı açıklamada “Onu gördüğümde ilk tepkim kendimi rahatlatmak ve bu açıklanamaz ana bir anlam katmak için şarkı söylemek oldu. Bebek daha 6 saat önce hayattaydı” dedi.

TEKNEDE YAKLAŞIK 350 SIĞINMACI BULUNUYORDU

Avrupa'ya ulaşmak için yola çıkan ancak Libya açıklarında batan teknede yaklaşık 350 göçmen bulunduğu belirtiliyor. Sea-Watch derneği, artık bu tür görüntülerin yaşanmaması için AB liderlerinin sığınmacı krizinde daha etkili politikalar izlemeleri gerektiğine dikkat çekmek amacıyla fotoğrafı yayımladıklarını açıkladı.

İsmi bilinmeyen bebeğin görüntüsü, akıllara geçen yıl cansız bedeni Bodrum kıyılarına vuran Kobanili minik Alan Kurdi'yi getirdi.

Haberin Devamı