Gazete Vatan Logo

Amerikan rüyası kabusla bitti! Ağrılı Abdulhekim'in feci sonu...

Ağrı'dan kaçak yollarla ABD'ye giden ve burada çeşitli işlerde çalışan Abdulhekim Eşiyok, alkollü bir sürücünün kendisine çarpmasını sonucu hayatını kaybetti.

Amerikan rüyası kabusla bitti! Ağrılı Abdulhekim'in feci sonu...

Ağrılı 23 yaşındaki Abdülhekim Eşiyok kaçak yollarla Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Burada birçok işte çalışan Eşiyok, son olarak kuryelik yapıyordu. ABD'ye geldiğinde çok az parası olduğu belirtilen Eşiyok, her sabah kaldığı göçmen kampında uyanarak düzenli bir iş bulmak için uğraşıyordu.

HAYATINI KAYBETTİ

Milliyet’in haberine göre; Eşiyok, pazar akşamı 21. sokak yakınlarındaki 3. caddeden geçerken o esnada alkollü olan 26 yaşındaki Mahbub Ali, arabasıyla Eşiyok'a çarptı.

Kazada ağır yaralanan Eşiyok, kaldırıldığı Bellevue Hastanesinde hayatını kaybetti. İş arkadaşları, Esiyok'un hedefinin ABD'de düzenli bir hayat kurmak için para biriktirmek olduğunu söyledi.

Polise göre, sürücünün Eşiyok’a çarptığındaki hızı yasal sınırın üzerindeydi. Kazada 4 kişi daha yaralanırken sürücünün alkollü olduğu bildirildi.

AİLESİNE VİZE VERİLMEDİ

Acı haberi duyan Eşiyok'un ailesinin sinir krizi geçirdiği belirtilirken, aile üyelerinin ABD'ye gitmek için vize başvurusunda bulunduğu ancak onay çıkmadığı açıklandı.

Haberin Devamı

Eşiyok'un cenazesi şimdilik ABD'de bekletiliyor. Türkiye'ye geri gönderilmesi için 25 bin dolarlık bir bağış kampanyası başlatıldı ve masrafların büyük bir çoğunluğu toplandı. Eşiyok'un arkadaşları genç adamın cumartesi günü Ağrı'da gömüleceğini söyledi.

Öte yandan 26 yaşındaki alkollü sürücü Mahbub Ali tutuklandı ve 300 bin dolar kefaletle serbest bırakılma ihtimali var. Ali 'Kasten adam öldürme, araçla adam öldürme, sarhoşken araba kullanma suçları' üzerinden yargılanacak.