Gazete Vatan Logo

Adaletten 43 yıl kaçan seri suçluyu teknoloji yakaladı

1980 yılında Galler'de bir kadın sokakta gezerken cinsel saldırıya uğradı. Dehşete düşüren olay sonrası kayıplar karışan saldırgan gelişen teknoloji sayesinde 2020 yılında yakalandı. Azılı suçlu geçen hafta da yargılanıp hapis cezasına çarptırıldı.

Adaletten 43 yıl kaçan seri suçluyu teknoloji yakaladı

Birleşik Krallık'ta Galler'in başkenti Cardiff'te bir kadın, 1980'de Roath bölgesindeki bir sokakta köpeğini gezdirirken yanına bir adam yaklaştı. Elindeki kutuları taşımasına yardımcı olmak istediğini söyledi. Reddeden kadın bu adamın cinsel saldırısına uğradı. Bu olay sonrası yaşadığı travma nedeniyle beş yıl dışarıya tek başına çıkamadı. Olay sırasında alınan bir DNA örneği, yeni adli tıp teknolojisi ile 2020’de incelendi.

SERİ SUÇLU ÇIKTI

Genetik iz, Roland Long (67) isimli, 100 kilometre uzakta yaşayan bir adamla eşleşti. Daha önce de çok sayıda cinsel saldırı sabıkası olan seri suçlu Long, yakalandı ve yargılanmaya başlandı. Davası önceki gün sonuçlanan Long 12 yıl hapse çarptırıldı. Long'un mağduru olan kadın, "Hiçbir zaman bulunamayacağını sanıyordum. Ama umudu yitirmemeliyiz. Başına böyle bir şey gelen herkes şikayetçi olmalı. Hapiste çürümesini temenni ediyorum" dedi.