Gazete Vatan Logo

ABD'yi şok eden görüntülerin arkasından trajedi çıktı! Cep telefonu ile oynayan polis tepki çekmişti...

Teksas'taki Robb ilkokulundaki katliam tüm dünyayı şoke etmişti. Sosyal medyada tepkilere neden olan polis memurunun kimliği belli oldu. Kısa sürede ülke gündemine oturan görüntülerin arkasından bir aile trajedisi çıktı.

ABD'yi şok eden görüntülerin arkasından trajedi çıktı! Cep telefonu ile oynayan polis tepki çekmişti...

Teksas eyaletine bağlı Uvalde kentinde bulunan Robb İlkokulu bugün korkunç bir katliama sahne olmuş, 18 yaşındaki Salvador Ramos 19'u öğrenci 2'si öğretmen 21 kişiyi öldürmüştü.

ABD'deki silah yasası bu Saldırı sonrası bir kez daha tartışma konusu olurken görgü tanıklarından çok konuşulacak bir iddia gelmişti.

Görgü tanıkları olay yerine gelen polislerin ise olay yerine gelmelerine rağmen müdahale etmek için beklediklerini iddia etmişti.


GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ SIZDI
Dün okula ait güvenlik kamerası görüntülerinin basına sızması sonrası bu iddia daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Görüntülerde tüfekli ve balistik kalkanlı çok sayıda polis memurunun okulun içinde hazır halde beklediği ancak saldırgana müdahale etmek için hiçbir girişimde bulunmadığı anlar yer aldı.

77 dakikalık güvenlik kamerası görüntüsünde bir polisin saldırgan hala okulun içerisindeyken el dezenfektanı kullandığı bir başka polisin ise saldırı devam ettiği sırada cep telefonu ile oynadığı görülmüştü.

Kısa sürede sosyal medyada tepkilerin hedefi olan görüntüdeki polisin kimliği belli oldu.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, tepki çeken görüntünün arkasından bir aile trajedisi çıktı.

VURULAN EŞİ İLE SON GÖRÜŞME
Telefonunu kontrol ettiği görülen polisin, Memur Ruben Ruiz olduğu belirlendi. Ruiz'in o gün vurularak öldürülen Robb İlköğretim Okulu'nda öğretmen olan Eva Mireles'in kocası olduğu açıklandı.

TPS Direktörü Albay Steven McCraw, talihsiz kadın kocasını arayıp 'vurulduğunu ve ölmek üzere olduğunu' söylediği.

Bunun üzerine Ruiz, karısını saldırgan Salvador Ramos'tan kurtarmak için sınıfa girmeye çalıştı ancak engellendi ve güvenlik gerekçesiyle binadan çıkarıldı.


KURBANIN BABASI BU SÖZLERLE DUYURMUŞTU
Saldırıda ölen çocuklardan birinin babası, olayı duyduktan sonra okula geldiğini ve o esnada bir düzine polisin saldırıya hala müdahale etmediklerini açıklamıştı.

Polis daha önce gecikmenin nedeni olarak gerekli ekipmanların olay yerine getirilmemesini göstermişti. Ancak sızan yeni görüntülerde polisin tam teçhizatlı bir şekilde okulun içinde olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

10 yaşındaki kurban Jackie Cazares'in babası Javier Cazares ABC News'e verdiği demeçte şu ifadelere yer vermişti;

'Olay yerinde en az 40 polis memuru vardı. Ancak çok geç olana kadar hiçbir şey yapmadılar.'

'ÇEVREDEKİLER POLİSLERE YALVARDI'
İlkokulun karşısındaki caddede yaşayan bir tanık ise binanın içinden silah sesleri gelirken, çevredekilerin okul dışındaki memurlara bir şeyler yapmaları için yalvardıklarını söylemişti.

KATLİAMI FACEBOOK'TAN DUYURMUŞ
Öte yandan saldırganın yapacağı saldırıyla ilgili Facebook'ta paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Texas Valisi Greg Abbott, 18 yaşındaki Salvador Ramos'un Facebook'ta yaptığı ilk paylaşımda "Büyükannemi öldüreceğim," diye yazdığını belirtti.

Saldırıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında konuşan Abbott, Ramos'un yaptığı ikinci paylaşımda büyükannesini öldürdüğünü söylediğini, üçüncü paylaşımda ise bir ilkokula silahlı saldırı düzenleyeceğini yazdığını aktardı.

Haberin Devamı

Ramos'un Facebook'taki üçüncü paylaşımını silahlı saldırıdan yalnızca 15 dakika önce yaptığı belirtildi.

SALDIRIDAN ÖNCEKİ MESAJLARI ORTAYA ÇIKTI
Ramos'un saldırıdan önce attığı mesajlara ise İngiliz Daily Mail gazetesi ulaşmıştı. Saldırganın 19 çocuğu öldürmeden saatler önce Instagram'da tanımadığı bir kadına mesajlar attığı ortaya çıktı.

Los Angeles'ta yaşayan kadını silahlı bir fotoğrafına etiketleyen saldırgan mesajında tanımadığı kadına 'Seni etiketlediğim için minnettar ol' yazdı.

KAN DONDURAN SÖZLER: KÜÇÜK BİR SIRRIM VAR
İkili arasında bundan sonra gerçekleşen yazışmalar ise tabiri caizse okuyanların kanını dondurdu. Saldırgan kadına 'Sana söylemek istediğim küçük bir sırrım var' diye mesaj attı.

Adı açıklanmayan kadının yanıtı ise 'uyuyor olabilirim çünkü hasta oldum' oldu. saldırganın salı günü sabah 9:16'daki son mesajı 'Havayı çıkarıyorum' oldu.

ACI GERÇEĞİ UYANINCA ÖĞRENDİ
Saldırı ise 11.32'de başladı. Kadın, Instagram'da mesajlaştığı adamın yaptıklarını uyandığında öğrendi.

Daha sonra söz konusu yazışmaların ekran görüntülerini yayınlayan kadın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Haberin Devamı

'Kurbanlar ve aileleri için çok üzgünüm, gerçekten ne diyeceğimi bilmiyorum. Ona cevap vermemin tek nedeni ondan korkmamdı, keşke uyanık kalıp en azından onu suçunu işlememeye ikna etmeye çalışsaydım. bilmiyordum.'