Gazete Vatan Logo

ABD'de de bu açılım gündemde

First Lady’nin ‘bacak açılımı’ ABD’yi böldü

Başkan Obama’nın eşi 45 yaşındaki Michelle’in mini şortla tatile çıkması ülkede tartışma yarattı. Anketlerde halk “First Lady şort giyebilmeli” görüşünü benimsedi.

NE ekonomik kriz, ne Başkan Barack Obama’nın aylardan beri Amerikan kamuoyunu ikna etmek için büyük uğraş verdiği yeni sağlık yasası...

ABD, iki gündür First Lady Michelle Obama’nın bacaklarını konuşuyor. Bunun sebebi ise 45 yaşındaki Michelle’in ailesiyle birlikte gittiği tatilde giydiği mini şort. Obama ailesini buldukları her fırsatta eleştiren muhafazakar basın ve Cumhuriyetçiler, Beyaz Saray’ın sakinlerinin daha “ciddi ve usturuplu” giyinmesi gerektiğini, kolsuz bluz ve şortun Amerikan First Lady’si için uygun olmadığını belirtince ülkede tartışma başladı. Newsweek dergisi ilk kez bir First Lady’nin TV ekranlarında böyle görüldüğünü belirterek, “Kadınların başına her zaman gelen bir durum. Ama bu kez durum farklı. Amerikan halkı ilk kez bu kadar formda bir first lady görüyor ve aval aval izliyor” yorumunu yaptı. Los Angeles Times gazetesi ise Michelle Obama’nın kıyafetini eleştirenlere, “Ne yani Grand Canyon’da o sıcakta pantolon giyip mi gezseydi. Ayrıca bu seksi bir şort değil gayet klasik bir kıyafet” yorumuyla yanıt verdi. Amerikan NBC kanalı ile ABD’nin en ünlü haber sitelerinden Huffington Post, işi bu konuyla ilgili bir anket yapmaya kadar götürdü. “First Lady şort giyebilir mi?” sorusunun sorulduğu anketlerden birinde yüzde 83 evet çıkarken, diğer ankette de “bacak açılımına” yüzde 59 destek çıktı. Bu sonuçlar Obama’nın seçim sloganı olan “Yes we can!” (Yapabiliriz) sözüne atıfla, “Yes she can” (Evet yapabilir) başlığıyla verildi. Bu arada Michelle’in giydiği şortların satışı da patladı.

Haberin Devamı