Gazete Vatan Logo

ABD'de Clinton'la ilgili esrarengiz telefonlar

"Clinton bugün başkanımız olsaydı, Amerika daha iyi durumda olurdu.."

Gizemli telefon çağrıları, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton adını 2012 Başkanlık seçimleri için yeniden gündeme getirdi.

"Hillary Clinton bugün başkanımız olsaydı, Amerika daha iyi durumda olurdu. Wall Street baronları hapse atılır, gençler üniversite harçları için para bulabilir, mezun olunca da iş sıkıntısı çekmezlerdi. 6 milyon mülk sahibinin evine hacizle el konmazdı. Öyleyse, RunHillary2012.net sayfasına gidin ve dilekçeyi imzalayın." ABD, bir robot programın telefon aracılığıyla yayınladığı bu mesajı konuşuyor.

Wisconsin, Pensilvanya, Michigan, Florida, New York, Arizona... Hillary Clinton'ı, 2012 seçimlerinde Demokrat Parti'den adaylığını koymaya ikna edebilmek için, halkı imza atmaya davet eden telefon çağrıları birçok eyalette çalmaya devam ediyor.

"Clinton aday olsun" kampanyasını kimin, neden başlattığı bilinmiyor. Clinton üzerinden bir seçim entrikası çevrilmek isteniyor olabileceği de akla gelen senaryolar arasında. Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yapmayı şimdilik reddediyor.

Clinton'ın 2008 yılında seçim kampanyasını yürüten Mo Elleithee, olanları, "Çok komik. Bir grup insanın yaptığı aptalca ortalık karıştırma girişimi. Belli ki yapacak daha iyi bir şeyleri yok" diye açıklıyor.

Söz konusu telefonları alan insanlar düşüncelerini Twitter'dan mesaj atarak paylaşıyor. Çoğunun tepkisinin şaşkınlık veya kızgınlık olduğu gözlemleniyor.

ABD'de, Hillary Clinton'ın başkanlığa aday olmasını desteklediğini dile getiren ve yazan bazı isimler var. Bunlardan bir kısmı, telefon çağrılarıyla ilgileri olmadığını açıkladı. Bu çağrıların arkasında kimler olduğu hala bir sır. (Hürriyet)

Haberin Devamı