Gazete Vatan Logo

12 yaşındaki kıza saplantılı hale geldi! İşte yıllarca süren iğrenç olayın detayları...

Dehşet veren olay ABD’de yaşandı. Dost oldukları ailenin 12 yaşındaki küçük kızlarına saplantılı hale geldi, kabus bundan sonra başladı. Küçük kıza yaklaşmak için akla gelmeyecek yöntemler deneyen caninin gerçek yüzü ise böyle ortaya çıktı.

12 yaşındaki kıza saplantılı hale geldi! İşte yıllarca süren iğrenç olayın detayları...

ABD'de yaşayan Broberg ailesi, bir kilise ziyaretinde Berchtolds ailesi ile tanıştı. Bu tanışma, iki aile için de neredeyse mükemmeldi. Çocuklar birbirleriyle oynuyor, ebeveynler ise sohbet ediyorlardı. Zaman ilerledikçe Broberg ailesinin çocukları Berchtolds ailesinin babası olan Robert'a "B" demeye, Broberg ailesinin çocuklarından biri olan Jan ise onu ikinci babası olarak görmeye başladı. Robert, özellikle 12 yaşındaki Jan ile çok ilgiliydi ve ona hediyeler alıp gezilere çıkartıyordu.

ÖNCE AİLENİN ANNESİYLE BİRLİKTE OLDU

Posta.com.tr'den Ömer Faruk Ekinci'nin derlediği habere göre; Jan, bu yaşananlara bugünkü haliyle baktığında Robert'in müthiş bir manipülatör olduğunu belirtti. O zamanlar bunu aileden kimse görememişti ancak Robert, Broberglerle tanıştığı anda onlarla ilgili planlarını kurmaya başlamıştı.

Başlangıçta Mary Ann ile yakınlaşan Robert, onu noel tatilinde Utah eyaletine gitmeye davet etti. Birlikte gittikleri bu gezide biraz fazla yakınlaştıklarını söyleyen Mary Ann, iki ailenin birbirini aldatma sürecinin ilk olarak böyle başladığını anlattı.

Haberin Devamı

SIRADAKİ HEDEF: BOB BROBERG

Tam bu esnalarda ailenin babası olan Bob Broberg ile bir yolculukta Robert, ona cinsel hayatından şikayet ederek artık karısında eskiden bulduğu tutkuyu bulamadığını anlattı. Bob, bunları anlatırken Robert'ın cinsel olarak uyarıldığını fark etti. Kendisini fark ettiğini gören Robert, Bob'dan kendisini 'rahatlatmasını' istedi. Bob buna razı oldu ve böylece ikinci kez Broberg ailesinden biriyle birlikte oldu.

Jan’a yaklaşmak için onun babası ile eşcinsel ilişkiye girdim" diye anlatan Robert, "Jan'a karşı bir saplantım vardı. Neden bilmiyorum ama bu gerçekti" ifadelerini kullandı.

1974 yılının Ocak ayına gelindiğinde iki ailenin tanışmasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçmişti. Robert, başka küçük bir kızla yaşadığı olaylardan dolayı gittiği kilise tarafından azarlanmıştı. Yaşadığı bu aşağılamanın ardından bir danışman ve klinik psikolog ile görüşmeye başlayan Robert, Jan'a olan saplantısını geçirmek istiyordu. Ancak Robert'ın travmaları çok küçükken yaşadıklarına dayanıyordu. Robert, daha 4 yaşındayken teyzelerinden birisiyle cinsel ilişkiye girmişti.

KÜÇÜK KIZIN YATAĞINDA YATMAYA BAŞLADI

Berchtold, arzusunu dizginlemeye yardımcı olması amaçlanan bir kaset dinlediğini söyledi. Ancak aynı zamanda takıntısını yenmesine yardımcı olması için Jan ile daha fazla zaman geçirmesi gerektiğini iddia etti. Sonunda ise Broberglere giderek, onlara Jan'ın yatağında uyumaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

O dönem yaşadıklarını, "Bu iki taraf için rahatsız edici bir durum" diyerek anlatan anne Mary Ann, "Ama bu onun tedavisinin bir parçası" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki 6 ay boyunca haftada 4 gün Jan'ın yatağında yatan Robert'ın tedavi için gittiği psikoloğun aslında lisansının geri çekildiği ortaya çıktı. Robert'ın iyileşmek için dinlediği kasetlerin ise değişik, cinsel mesajlar içeren onu bu konuda cesaretlendiren içerikleri olduğu görüldü.

UZAYLILARIN GÖREVİNİ YERİNE GETİR YOKSA...

Tüm bunların etkisi ile 1974 yılında Robert, Jan Broberg'i kaçırarak rehin aldı. Jan'ı piyano dersinden çıktıktan sonra sürükleyerek alıkoyan Robert, küçük kızı karavanına götürerek oraya bağladı.

Robert, burada Jan'a Zeta ve Zethra isimli iki uzaylıdan geldiğini söylediği ses kayıtları dinletmeye başladı. Bu mesajlarda Jan'a onun yarı uzaylı olduğu ve 16 yaşından önce Robert ile bebek yaparak kendisine verilen görevi tamamlaması gerektiği söyleniyordu. Eğer bunu başaramazsa ondan sonra sırada kardeşi Susan'ın olduğu ve tüm ailesine zarar geleceği sürekli tekrar ediliyordu.

Haberin Devamı

Burada yaşadıkları sürece Robert, sık sık küçük kıza tecavüz etti. Robert, karavanını yasal evlilik yaşının 12 olduğu Meksika'ya doğru sürüyordu. Jan'ı kaçırmasının üzerinden 35 gün geçtikten sonra Meksika'nın Mazatlan şehrinde küçük kızla evlenen Robert, kardeşi Joe'u arayarak onlara yaşananları Bob ve Mary Ann'e anlatmasını ve onların rızası da olursa ABD'ye dönerek orada da Jan ile evlenmek istediğini söyledi.

Abisinin anlattıkları karşısında şoke olan Joe, hemen polis ekiplerine durumu bildirdi. Meksika'da Robert'ın izini süren yetkililer, Mazatlan'da bir otelde yakalandı ve ABD'ye geri götürüldü.

"SADECE YAPRAKLARA BAKTIĞIN SÜRECE..."

Kızına kavuşan Mary Ann, onu hemen bir fizisyene götürdü. Yapılan muayenenin ardından Jan'ın hiçbir şekilde cinsel bir travmasının olmadığı ortaya çıktı. Bu, aile için kızlarının Robert tarafından tecavüze uğramadığı anlamına geliyordu.

Aslında Jan, Robert'ın kendisine karşı dikkatli olduğunu anlatmıştı. Yaşadıklarını 'vahşi tecavüz' yerine, "Sadece yapraklara bakıyorum. Sadece yapraklara baktığın sürece her şey iyi geçer" şeklinde ifade ediyordu.

Haberin Devamı

Evine dönen Jan, ailesine karşı mesafeli bir hal almıştı. Ailesinin kendisini Robert'tan uzak tutması sebebiyle uzaylıların diğer planlarının devreye gireceği için çok korkuyordu.

Küçük kız, Robert ile ayrı düşmeden önce ondan, eğer uzaylılardan birine bahsederse görevinin iptal olacağını ve diğer prosedürlere geçileceğini duymuştu. Bu durumda da babası öldürülebilir, kardeşi Karen kör kalabilir ve Susan onun yerine seçilebilirdi.

TEHDİTLE SERBEST KALDI

İlerleyen zamanlarda Robert'ın eşi olan Gail Berchtold, Broberglerin evine giderek kocasının hakkındaki şikayetlerini geri çekmelerini istedi. Bunu yapmadıkları takdirde Robert ile Bob arasında yaşanan birliktekiğin herkes tarafından duyulacağını söyleyen Gail, onları ikna etmişti.

Broberglerin şikayetini çekmesi ile birlikte hakkında suçlu bulunacağı bir şey kalmayan Robert, serbest bırakıldı. Hapisten çıkan Robert, Utah'a kardeşinin yanına giderek burada çalışmaya başladı.

Aralarındaki mesafeye rağmen Jan ile iletişimini koparmayan Robert, ona gizli aşk mektupları atmaya devam ediyordu. Henüz küçük bir çocuk olan Jan ise Robert'a aşık olduğunu sanıyordu ve görevini tamamlaması gerektiğini düşünüyordu.

AİLE ÜYELERİNE YENİDEN YAKLAŞTI

Öte yandan sürekli Jan'ın annesi Mary Ann'ı arayarak ona aşık olduğunu söyleyen Robert, onu sık sık Utah'a çağırıyordu. Daha fazla dayanamayan Mary Ann, Robert ile görüşmeye Utah'a gitti.

Robert, Mary Ann'e kocasını terk edip kendisi ile yaşaması için yalvarmaya başladı. İkili burada da birlikte oldu. Eve dönmek için yola çıkan Mary Ann'in arkasından Bob'u arayan Robert, ona karısı ile birlikte olduğunu söyledi.

Bob ise neler olduğunun farkındaydı ve yaşananları şöyle anlatıyordu:

Bu yaşananların hiçbiri Mary Ann ile alakalı değil. O, yalnızca Jan'ın peşinde.

ÇALIŞMAYA ONUN YANINA GİTTİ

Robert'ın Wyoming eyaletine taşınmasının ardından Jan, yazın onun yanında çalışmak için ailesini ikna etmeye çalışıyordu. Oraya kendi başına gitmekle ailesini tehdit eden Jan, sonunda istediğini almıştı. Annesi ona bir bilet aldı ve oraya gönderdi. Burada yaklaşık 2 hafta kalan Jan, Robert ile birlikte yaşayarak görevini yerine getiriyordu.

Ağustos ayında evine dönen Jan, 10 Ağustos 1976'da tekrar ortadan kayboldu. Robert, Jan'ın nerede olduğu hakkında bir fikrinin olmadığını söylese de soruşturmayı yürütenler, bunun arkasında onun olduğundan emindi. Bunun kanıtı ise Jan'ın ortadan kaybolmasından 102 gün sonra 11 Kasım'da ortaya çıktı.

SAHTE KİMLİK, SAHTE MESLEK

Robert, Jan'ın evindeki pencereden kaçmasına yardım etmiş ve onu Janis Tobler sahte adıyla California'da yatılı bir okula göndermişti. Robert, Jan'ın buradaki öğretmenlerine kendisinin bir CIA ajanı olduğunu ve kızının bakıma muhtaç olduğunu söylüyordu. Zaman ilerledikçe Jan, görevi hala yerine getiremediği için git gide içine kapanmaya başladı. 16'ncı yaş günü yaklaşırken Robert ile iletişimi çok daha kopuk hale gelen Jan, artık bir çocuk olmadığının farkındaydı. İçinden küçük bir kısım hala onlara inanmaya devam etse de uzaylıların gerçekten var olmadığını düşünmeye başladı. Jan, 16'ncı yaş gününün gelip geçtiğinin ve her şeyin yolunda gittiğini fark edince artık uzaylıların gerçek olmadığına tamamen ikna olmuştu. Jan'ın, Robert'ın kendisine verdiği hasarla birlikte yaşamaya alışması uzun yıllar sürdü. Bunun yanı sıra Jan'ın ebeveynleri yaşananlarla ilgili kendilerini suçluyorlardı.

HAPİS YATMAK YERİNE...

Jan'ın annesi Mary Ann, yaşananlardan yaklaşık 30 yıl sonra yazdığı kitapta kızının başından geçenleri açık açık anlattı ve daha sonra Robert'tan hiç haber alamadıklarını belirtti. Kitaptakilerin iftira olduğunu söyleyenleri  itibarsızlaştırmaya çalışan Robert'a birçok kişi karşı çıktı. Jan ise Robert hakkında suç duyurularında bulunuyordu. Bunlardan biri sayesinde tutuklanan Robert, mahkeme karşısında suçlu bulundu ve hapis cezasına çarptırıldı. Robert ise ömrünü hapiste geçirmek yerine bir şişe kalp ilacı içerek intihar etti.