Gazete Vatan Logo

McDonald's ve Nando'dan flaş karar!

İki dev şirket McDonald's ve Nando, paket servis de dahil tüm restoranları kapatma kararı aldı.

McDonald's ve Nando'dan flaş karar!

McDonald's ve Nando, koronavirüsün yayılmasını önlemek için İngiltere ve İrlanda'daki tüm restoranlarını kapatma kararı aldı.

'GİTTİKÇE ZORLAŞIYOR'

McDonald's İngiltere ve İrlanda CEO'su Paul Pomroy, yaptığı açıklamada, kararın alındığını ve bunun sebebinin "paket servisi olan restoranlara giderken" güvenli sosyal mesafeyi korumanın "gittikçe zorlaştığını" söyledi.

İHTİYACI OLANLARA DAĞITILACAK

CNN'in haberine göre Nando, yaptığı açıklamada, yemek, paket servisi ve teslimat müşterileri için "hepsi bir sonraki duyuruya kadar duracak" dendi. Her iki zincir de restoranlardan gelen yiyecekleri ihtiyacı olanlara dağıtılacağını söyledi.

McDonald's, İngiltere ve İrlanda'da 1.350'den fazla restoranda 135.000 kişiyi istihdam ediyor; bunların yüzde 86'sı Mart 2019 itibariyle franchise sahipleri tarafından işletiliyor.

DİĞER RESTORANLAR DA DUYURMUŞTU

Merkezi Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde olan Nandos ise İngiltere’deki toplam 400 restoranın kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

İngiliz kahve zinciri Costa da ülkedeki yaklaşık 2 bin kafesinin kapatılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, daha önce koronavirüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla birahane ve restoranların kapatılması tavsiyesinde bulunmuştu.

İngiltere’de şu ana kadar koronavirüs nedeniyle 335 kişi hayatını kaybetti.