Gazete Vatan Logo

Zam düzenlemesi ile ilgili yeni karar! Geri çekildi

Yıl sonunun yaklaşması ile birlikte son dakika zam açıklamaları geliyor. Zam düzenlemesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Düzenlemenin geri çekildiği duyuruldu. Binlerce kişi bekliyordu. Zam düzenlemesi sonrası nasıl bir yol izlenecek? Sağlık personellerinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren 6 madde Sanayi Komisyonu'nda görüşülerek kanun teklifinden çıkarıldı. İşte bundan sonraki süreç ile ilgili olası tahminler...

Zam düzenlemesi ile ilgili yeni karar! Geri çekildi

Zam ile ilgili son dakika kararı geldi. Sağlık personellerinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleriyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. 6 madde içeren düzenlemenin Sanayi Komisyonu'nda görüşülerek kanun teklifinden çıkarıldığı bildirildi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu toplandı. Toplantıda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde yer alan sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren maddeler ele alındı. Söz konusu maddelerin yeniden görüşülmek üzere tekliften düşürülmesine karar verildi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram'ın aktardığı bilgiye göre; Ya 23 Aralık'ta bütçe mesai sonrası yeni bir önerge eklenebilir. Ya da 2023 yılında yeni bir yasa eklenebilir.