Gazete Vatan Logo

Pemra Hiçsönmez: İngiltere, Türk yatırımcı için hâlâ cazip

Frame adlı firmasıyla İngiltere gayrimenkul sektörüne giriş yapan Pemra Hiçsönmez, konut yatırımı konusunda değerlendirmelerde bulundu: “İngiltere, Türk yatırımcı için hâlâ cazip.”

Pemra Hiçsönmez: İngiltere, Türk yatırımcı için hâlâ cazip

Kurucusu olduğu Frame Gayrimenkul ile İstanbul ve Bodrum’un ardından İngiltere’nin Londra kentinde de hizmet vermeye başlayan Pemra Hiçsönmez, “İngiltere’de ‘çok pahalı’ bulunan konut rakamları, 2021 yılındaki sert yükselişle yüzde 8 oranında artış gösterdi. Beklenti, Brexit sonrası rakamların düşeceği yönündeydi, ancak İngiltere özellikle de Londra, artışlarıyla dünya gayrimenkul yatırımı piyasasının gözbebeği olmayı sürdürüyor” dedi.

YATIRIMLARI BEKLENTİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının konut fiyatlarında görülen yükselişin en büyük nedeni olarak gösterildiğine dikkat çeken Pemra Hiçsönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “İngiltere’den ev alan tüm müşterilerimiz, hem yatırım tarafında beklentilerinin üzerine çıktı hem de döviz riski almadan, dövizin çok artmasıyla çok kazançlı olduklarını bir kez daha anlamış oldu.”

KONUT FİYATLARI 2022’DE DE ARTACAK

Pemra Hiçsönmez, İngiltere’de gayrimenkul fiyatlarının 2022’de de yükseleceğini ve Türk yatırımcılar için halen çok cazip fırsatlar bulunduğunu belirtti: “İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax, İngiltere konut sektörüyle ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Konut kredi kuruluşu Nationwide tarafından açıklanan resmi verilere göre; İngiltere’de Kasım 2021'de konut fiyatları yüzde 10 artış göstermişti. Ekimde ise yine yıllık bazda yüzde 9.9 artmıştı. 2021’de toplamda geçen seneye göre yüzde 8 artan konut fiyatları, son 15 yıla göre en yüksek artışı yaşadı. Ortalama konut fiyatı, yaklaşık 273 bin sterlin ile rekora imza attı. Konut fiyatlarında 2022 yılında yıllık bazda yaklaşık yüzde 1 seviyesinde artış görülmesi bekleniyor. Bu bilgiye göre konut her şeye rağmen yine yukarıya doğru gidecek. Buna döviz artışını da eklersek, İngiltere’nin Türk yatırımcı için hâlâ cazip olduğunu söyleyebiliriz.”

Haberin Devamı