Gazete Vatan Logo

Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları! Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır? İŞKUR Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı sonuçları

Tarım ve Orman Bakanlığı alımı kura sonuçları 27 Şubat 2024 Salı ile birlikte sorgulanıyor. Tarım Bakanlığı Personel alımı sonuçları https://www.youtube.com/tarimtv​ adresinden canlı yayında takip edilebilecek.​ Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı kura sonuçları Bakanlığın ve İşçi Genel Müdürlüğünün internet adresinde ilan edilecek. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır? İşte Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları…

Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları! Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır? İŞKUR Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı sonuçları

Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı sonuçları ile ilgili aramalar arttı. Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvurularının tamamlanmasının ardından gözler kura çekimi ve sonuçlara çevrildi. Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı kura sonuçları sonrası deneme süreci 90 gündür. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı sonuçları hakkında merak edilenler…

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI SONUÇLARI

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı kura çekimi 27 Şubat 2024 tarihinde noter huzurunda gerçekleştirilecek. ​1500 Tarım personel alımı için noter huzurunda gerçekleşecek kura çekimi yayınına https://www.youtube.com/tarimtv​ adresinden ulaşabilirsiniz.​

İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayının dört katı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın ekilecek kura sonucuna göre belirlenecek.

KURA ÇEKİMİ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

 

  1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş yahut İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine Ait Kanun kararları ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci unsurunun birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen kaideleri taşımak.
  2. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Emekçi Alınmasında Uygulanacak Yordam ve Temeller Hakkında Yönetmelik’in 4 üncü hususunun birinci fıkrasının (c) bendine nazaran; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı hatalar, anayasal nizama ve bu tertibin işleyişine karşı kabahatler, ulusal savunmaya karşı kabahatler, Devlet sırlarına karşı cürümler ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, itimadı berbata kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, cürümden kaynaklanan malvarlığı bedellerini aklama yahut kaçakçılık cürümlerinden mahkûm olmamak.
  3. Müracaat tarihinin son günü prestijiyle 18 yaşını tamamlamış olmak.
  4. Özel koşullarda belirtilen tahsil ve üst yaş kurallarına haiz olmak.
  5. Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli yahut muaf olmak).
  6. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son müracaat tarihi prestijiyle mezun olmak ve istenilen öbür dokümanlara ilanın yayımlanmasından evvel sahip olmak.
  7. Mesleksel niteliklerde birebir vakitte ehliyet kaidesi arananlar, mesleklerini yürütürken araç kullanma hizmetlerini yerine getirecektir.
  8. Adaylar gece ve vardiyalı çalışma tertibini, ziraî faaliyet ve hayvan bakımı işlerinde vazifesini yerine getirmeye mahzur alerjik rahatsızlığı olmadığını ve yönetimin unvanına uygun vereceği öteki işleri yapmayı kabul etmiş sayılır.
  9. Vazifesini devamlı yapmasına pürüz sıhhat sorunu bulunmadığını belgelemek.

– Çalışmasına mani olacak akıl ve ruh sıhhati sorunu olmadığını, vazifesini yapmasına mahzur hastalığının/engel durumunun bulunmadığını ve arazi kaidelerinde çalışabilir olduğunu gösteren tam teşekküllü Resmi sıhhat hizmeti sunucusu kamu hastanelerinden alınmış sıhhat konseyi raporuna sahip olmak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

Haberin Devamı

– Sıhhat Bakanlığından onay almış, Psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş Psikoteknik raporuna sahip olmak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

  1. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu kararları mucibince arşiv araştırması sonucuna nazaran atanmaya mani hali bulunmamak.
  2. Her bir aday, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listedeki işyerlerinden yalnızca bir iş yeri ve meslek koluna müracaat yapabilecektir.
  3. Kuruluş müdürlüklerine yerleştirmesi yapılan emekçilerin yerleştirildikleri müdürlüklerde gereksinim fazlası olması halinde tıpkı İl’de bulunan ve muhtaçlık belirten Bakanlığımız başka hizmet ünitelerine unvanlarına ve niteliklerine uygun çalıştırılmak üzere nakledilebilecektir.
  4. Alınacak çalışanların deneme mühleti 90 (doksan) gün olup, deneme müddeti içinde başarısız olanların iş akdi bildirim mühleti beklenmeksizin tazminatsız feshedilecektir.
  5. İlan edilen takımlara asıl aday olarak atanmaya hak kazananların atamaya temel dokümanları denetim edilecek, atama için öngörülen nitelikleri taşımayan adaylar ile yanlış, aldatıcı yahut palavra beyanda bulunmuş olanların atama süreçleri yapılmayacaktır. Bu şahısların atamaları yapılsa dahi atama süreçleri iptal edilecektir.
  6. Yerleştirildiği takımların nitelik ve kaidelerini taşıdığı halde istenen dokümanları mühleti içerisinde teslim etmeyen, ataması yapılanlardan belirlenen mühlet içerisinde misyona başlamayan yahut feragat eden adaylar misyona başlatılmayacak, bu adayların yerine yedek listenin birinci sırasındaki adaydan başlamak üzere kuralları sağlayan adayların atamaları gerçekleştirilecektir.
  7. Kura çekimi sonuçları, asıl ve yedek adaylara ait listeler, atamaya ait bilgi ve dokümanlar ile öteki her türlü duyurular Bakanlığımız ve İşçi Genel Müdürlüğü internet sitesinde ilan edilecek, adaylara yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.
  8. Kura sonucunda yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylardan istenen dokümanlar, evrakların teslim yeri ve tarihleri ile öteki konular Bakanlığımız ve İşçi Genel Müdürlüğü internet adresinden ilan edilecektir.
  9. Kura sonucunda yerleştirmeye hak kazanıp ataması yapılanlardan, 15 gün içerisinde misyona başlamayanlar (doğum, hastalık yahut zorlayıcı sebeple vazifeye başlayamayacak durumda olanlar bu durumlarını belgelendirmek şartıyla hariç olmak üzere) ile atanma kurallarını taşımadığı sonradan anlaşılarak misyona başlatılmayanların ya da vazifeye başlatılıp da sonradan atama kurallarını taşımadığı anlaşılanların yerine yedek listenin birinci sırasındaki bireyden başlamak suretiyle aranan kaidelere haiz olanlardan atama yapılacaktır, yedek listede yer alıp ataması yapılmayanlar rastgele bir hak argümanında bulunamazlar.