Gazete Vatan Logo

SSK sicil no öğrenme ekranı! SSK sicil no nereden öğrenilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bağlı olarak çalışanların sigorta durumlarını, primlerinin ödenip ödenmediğinin kontrolü ve emeklilik bilgilerini öğrenmeleri için kullanılan SSK sicil no pek çok kişi tarafından araştırılıyor. SSK sicil no bilgilerini bilmeyenler sorgulama işlemlerinin nereden yapılacağını merak ediyor. Peki, SSK sicil no nedir? SSK sicil no nereden öğrenilir? SSK sicil no sorgulama nasıl yapılır? SSK sicil no nasıl öğrenilir? SSK sicil numarası nerede yazar? İşte detaylar…

SSK sicil no öğrenme ekranı! SSK sicil no nereden öğrenilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bağlı olanlara sigorta başlangıcında verilen SSK sicil no sügorta durumu, prim ödemeleri ve emeklilik bilgilerini öğrenmek isteyenler tarafından merak ediliyor.

SSK SİCİL NO NEDİR?

SSK sicil no sosyal güvenlik numarası olarak da biliniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak çalışan 4A (SSK), 4B (Bağ-Kur) ve ya 4C (Emekli Sandığı) çalışanlarının işe başladıkları ilk anda sicil numarası verilir. Her çalışanın bir sicil numarası bulunur.

SSK SİCİL NO NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

SSK Sicil numarası sorgulaması e-Devlet üzerinden yapılır. E-Devlet üzerinden sicil numaranızı öğrenmek istiyorsanız ilk olarak www.turkiye.gov.tr sitesine giriş yapın. Sayfanın üst kısmında bulunan hizmetler kategorisinden 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılması gerekiyor. Ekranda istenen bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra sorgula tuşuna basarak sicil numaranızı öğrenebilirsiniz.

SSK SİCİL NO NE İŞE YARAR?

Çalışanların, ne kadar süredir sigortalı olduğu, sigorta priminin aylık ne kadar yattığı, emekliliğe ne kadar süre kaldığı gibi sorulara cevap bulmak için sicil numarasının bilinmesi gerekiyor.

Haberin Devamı