Gazete Vatan Logo

Sağlık bakanlığı temizlik işçisi kura sonuçları: İŞKUR Sağlık Bakanlığı sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı 14 bin işçi alımı 2020 kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı kura sonuçları sabırsızlıkla bekleniyor. Sağlık Bakanlığı atama sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanınca, adaylar gözlerini İŞKUR kura sonuçlarının çekileceği tarihe çevirdi. 14 bin işçi alımı için başvuruda bulunan, temizlik görevlisi ve sağlıkçı adayları İŞKUR kura sonuçlarını listesinin ne zaman açıklanacağını araştırıyor. İŞKUR Sağlık Bakanlığı sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı 14 bin işçi alımı 2020 kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Sağlık bakanlığı temizlik işçisi kura sonuçları detayları…

Sağlık bakanlığı temizlik işçisi kura sonuçları: İŞKUR Sağlık Bakanlığı sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı 14 bin işçi alımı 2020 kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kuraları bugün çekilecek ve İŞKUR kura sonuçları listesi belli olacak. Sağlık Bakanlığı temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı alımı başvuruları tamamlandı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) il müdürlükleri veya ‘www.iskur.gov.tr' aracılığıyla başvuru yapan adaylar, Sağlık Bakanlığı personel alım sonuçlarını bekliyor. İŞKUR Kura sonuçları https://iscisonuc.saglik.gov.tr sayfasında yayınlanacak. İŞKUR Sağlık Bakanlığı sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı 14 bin işçi alımı 2020 kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

İŞKUR SAĞLIK BAKANLIĞI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Corona virüs salgını ile mücadele kapsamında kura salonuna katılımcı alınmayacak. Kura sonuçları aynı gün saat 20.00' den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

SAĞLIK BAKANLIĞI 14 BİN İŞÇİ ALIMI 2020 KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İŞKUR üzerinden il ve meslek bazında talepler toplanmış olup, 737.489 kişi başvuruda bulundu. Yapılacak olan kuralar, 08-09 Nisan 2020 tarihlerinde Türkiye Noterler Birliği çekiliş programı ile noter huzurunda 14.000 işçi asil, 14.000 işçi ise yedek olmak üzere gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Bakanlık Merkez Teşkilatı, Adana, Adıyaman, Ankara, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzurum, Hakkâri, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Muş, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Zonguldak illeri için,

Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Yalova ve Yozgat illeri için kura işlemi gerçekleştirilecektir.

İŞKUR SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NASIL YAPILACAK?

Haberin Devamı

İhtiyaç duyulan hizmet türleri ve mesleklere göre alımlar il düzeyinde karşılanacak. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak.

Kura hakkında şu ifadelere yer verildi:

"İlan edilen kadrolara iş başvurusunda bulunan adayların; kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Haberin Devamı

Yerleştirme işlemi yapılan ve ataması yapılanlardan, 30 gün içerisinde göreve başlamayanlar (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç) ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanların ya da göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen "işe göndermede öncelikli olanlar" ibaresindeki hüküm mezkûr yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir."