Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu yayınlandı! Başvuru ekranı ve KPSS 2020/8 tercih kılavuzu

Sağlık Bakanlığı'na 3 bin personel alımı için tercih başvuruları başladı. Adaylar, tercih başvurularını bugünden itibaren 16 Haziran – 22 Haziran 2020 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM'nin internet sitesinden yapabilecek. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih başvuruları nasıl yapılır? İşte KPSS 2020/8 Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu ve başvuru ekranı...

Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu yayınlandı! Başvuru ekranı ve KPSS 2020/8 tercih kılavuzu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Sağlık Bakanlığının 3 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu için tercih kılavuzu yayımlandı. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih başvuruları nasıl yapılır? İşte KPSS 2020/8 Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu ve başvuru ekranı...

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, KPSS-2020/8 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplam 3.000 sözleşmeli sağlık personeli alınacak. ÖSYM kılavuzunu internet sitesinden yayınladı.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8Tercih Kılavuzu'na ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

KPSS 2020/8 SAĞLIK BAKANLIĞI TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

Adaylar tercihlerini, bugünden itibaren 22 Haziran'a kadar internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebilecek. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 22 Haziran 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecek ve bu süre uzatılmayacak.

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Tercih işlemleri, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak gerçekleştirilecek.

ÖSYM SAĞLIK BAKANLIĞI TERCİH BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.