Gazete Vatan Logo

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KPSS’den en az 70 puanla personel alacak!

Kamuya personel alımı ilanları Resmi Gazete’de yayınlandı! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da personel alacak. Yayımlanan ilana göre, mühendislik alanları başta olmak üzere istatistik, mimarlık, şehir ve bölge planlama, hukuk, iktisat, işletme, kamu yönetimi, maliye ile uluslararası ilişkiler alanlarında sınavla personel alımı yapılacak. Başvurular 6 Mart’ta sona erecek. Peki, Sanayi Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları ne? İşte detaylar…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KPSS’den en az 70 puanla personel alacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı! İlana göre,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na 35 uzman yardımcısı alınacak. Başvurular, 23 Şubat’ta başlayıp, 6 Mart’ta sona erecek. Peki, Sanayi Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları ne? İşte detaylar…

SANAYİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, sadece e-Devlet (Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı/Kariyer Kapısı) ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Başvurular, 23 Şubat 2022 Çarşamba günü başlayıp 06 Mart 2022 Pazar günü saat 23.59’da sona erecek. Sadece Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinden yapılan başvurular geçerli olacak. Elden, posta veya eposta yoluyla yapılacak başvurular işleme konulmayacak.

Alım yapılacak bölümlere eş değerliliği bulunan veya yurt dışındaki üniversitelerin denkliği kabul edilen bölümlerinden mezun olan adayların başvurularının değerlendirilmeye alınabilmesi için Kariyer Kapısına yapılan başvuru sırasında “Ek Dosya” aşaması altında bulunan “Eşdeğerlik/Denklik Gösterir Belge” alanına ilgili dokümanı eklemeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak.

2) Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren, yukarıda belirtilen bölümlerden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

3) ÖSYM tarafından A Grubu Kadrolar için 2020 veya 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS), başvuru yapılacak bölümlerden yukarıda belirtilen ilgili KPSS puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almak.

4) 01 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1987 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak).

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN