Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı personel alımı başladı mı, ne zaman başlıyor, başvuru kılavuzu yayınlandı mı? Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı şartları ve kadro dağılımı belli mi?

Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Başvuru Kılavuzları İŞKUR'a, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM'ye gönderildi." ifadelerini kullandı. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başladı mı, ne zaman başlıyor? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru ekranı, şartları, kılavuzu, kadro dağılımı ve kontenjanlarına ilişkin detaylar…

Sağlık Bakanlığı personel alımı başladı mı, ne zaman başlıyor, başvuru kılavuzu yayınlandı mı? Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı şartları ve kadro dağılımı belli mi?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru sürecinin detayları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklama sonrası yoğun bir şekilde aranıyor. 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu, şartları, kadro branş dağılımı için yapılan aramalar arttı. Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman başlıyor, Sağlık Bakanlığı personel alımı İŞKUR başvuru nasıl yapılır?

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda personel alımı için, "31.183'ü sözleşmeli personel, 11.317'si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500'ünün alımı için dün Başvuru Kılavuzları İŞKUR'A, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM'ye gönderildi. Hepimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Buna göre; Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularının kasım ayının son haftası itibariyle erişime açılması bekleniyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELERDİR, BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Haberin Devamı

31.183’ü sözleşmeli personel, 11.317’si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500’ünün alımı yapılacak. Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branş dağılımı hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Geçtiğimiz yıl Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan personel alımı ilanında, hemşire, ebe, sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri, psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri branşlarından alımlar gerçekleşmişti.

Personel alımı başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla bu yıl aranan şartlar, kadro dağılımı ve diğer detaylara ilişkin ayrıntılar belli olacak.