Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı işçi alımı 2022 başvurularında son gün! Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Kura çekilişi ne zaman?

Sağlık Bakanlığı duyurdu! İŞKUR üzerinden 1356 engelli işçi alımı yapılacak! Bakanlık süreçi işçi alımı ilanını yayınladı. Yayımlanan ilana göre, Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere temizlik gösrevlisi kadrolarına 1.356 engelli sürekli işçi alımı yapılacak. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru şartları ne? Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Kura çekilişi ne zaman? Sağlık Bakanlığı işçi alımı 2022 ilanı ve detayları

Sağlık Bakanlığı işçi alımı 2022 başvurularında son gün! Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Kura çekilişi ne zaman?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı ilanı yayınlandı. Yayımlanan ilana göre, merkez ve taşra teşkilatına temizlik görevlisi kadrolarına bin 356 temizlik görevlisi alınacak. Başvurular bugün sona eriyor. Adayla başvurularını online olarak yapabilecek. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru şartları ne? Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? İşçi alımı kura çekilişi ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2022 ilanı ve detayları…

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Şartların tamamını taşıyan adaylar, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 15/08/2022 – 19/08/2022 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yaparak başvurularını yapabilecekler.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NE?

Sürekli işçi kadrolarına başvuracak adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekiyor;

- 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4) ve (6) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

Haberin Devamı

- Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak (15 Ağustos 1982 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

Haberin Devamı

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

- 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

- Engelli sürekli işçi kadroları için Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde tanımlandığı şekilde sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR? KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

İlan edilen engelli sürekli işçi kadrolarına başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığa bildirilecek. şe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlıkça doğrudan noter kurası ile belirlenecek. Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak.

Haberin Devamı