Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı hemşire atama kılavuzu yayımlandı mı? 10 bin hemşire alımı başvuruları başladı mı, atama şartları neler?

Hemşire alımı atama süreci yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Sağlık Bakanlığı 20 bin atama kapsamında yapılacak hemşire alımı için KPSS-2021/10 Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımladı. 8,794 lisans ve 1,554 ortaöğretim mezunu olmak üzere toplamda 10,348 hemşire alımı yapılacak. Peki, Sağlık Bakanlığı hemşire alımı şartları neler? Hemşire alımı başvuruları başladı mı?

Sağlık Bakanlığı hemşire atama kılavuzu yayımlandı mı? 10 bin hemşire alımı başvuruları başladı mı, atama şartları neler?

Hemşire alımı atama kılavuzu merakla bekleniyordu, kılavuz yayımlandı. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplam 20.000 sözleşmeli sağlık personeli alıyor. Bunların 8,794 lisans ve 1,554 ortaöğretim mezunu olmak üzere toplamda 10,348 hemşire alımı olarak yapılacak. Peki, Sağlık Bakanlığı 10 bin hemşire alımı şartları neler? Sağlık Bakanlığı hemşire alımı başvurusu nasıl yapılır?

HEMŞİRE ATAMA KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

HEMŞİRE ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tercihler, 16 Aralık 2021 - 22 Aralık 2021 tarihler arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

HEMŞİRE ALIMI ŞARTLARI NELER?

8,794 lisans ve 1,554 ortaöğretim mezunu olmak üzere toplamda 10,348 hemşire alımı yapılacak.

Haberin Devamı
  1. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
  2. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yapılacaktır.
  3. 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.
  4. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 Tercih Kılavuzunda belirtilen ön lisans ve lisans sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.
  5. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
  6. Durumu "Başvuru Genel ve Özel Şartlarına" uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.
  7. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını, ilgili alanda yüksek lisansı/doktorası bulunduğundan tercih etme hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adayların ilgili sözleşmeli pozisyonları tercih etmelerine izin verilecektir.

Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların, yerleştirilseler dahi Sağlık Bakanlığınca atamaları yapılmayacaktır.