Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları neler, branş dağılımı ve kontenjanlar belli mi?

Sağlık Bakanlığı personel alımına yönelik branş dağılımı ve başvuru tarihleri merakla beklenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca personel alımlarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca "İlk etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz." açıklamasında bulundu. Peki, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları neler, branş dağılımı ve kontenjanlar belli mi?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları neler, branş dağılımı ve kontenjanlar belli mi?

Sağlık Bakanlığı personel alımına yönelik beklenen açıklama geldi. Niğde’ye gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Niğde Valiliği ziyaretinde yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin tarih geldi. Peki, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları neler, branş dağılımı ve kontenjanlar belli mi?

“31 BİN 317 SAĞLIK PERSONELİ ATAMASI İÇİN KILAVUZ YAYINLANACAK”

31 bin 317 personel ataması için kılavuzun yayınlanacağını da sözlerine ekleyen Bakan Koca; “Biliyorsunuz, 85 bin açıktan atama yapacağımızı ilan etmiştik. İlk etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz.

11 bin 317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR'a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilanına çıkılacak. Ayrıca kurum içi ve açıktan 4 bin 924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç Ocak ayında ilana çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO - BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı kadro ve branş dağılımı hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Daha önce Resmi Gazete'de yayımlanan 27 bin personel alımı Cumhurbaşkanlığı kararı ise şu şekildeydi;

Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında, sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2022 yılının sonuna kadar uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin olarak tespit edildi. Karara göre; 2022 yıl sonuna kadar 19 bin 694 uzman doktor, 7 bin 114 doktor, 147 ebe, 38 sağlık memuru, 3 hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli olarak istihdam edilecek.