Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımı! Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman, kadro dağılımı (branş) nasıl olacak?

Sağlık Bakanlığı 27 bin sağlık personeli istihdam edecek! Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2022 yılının sonuna kadar sözleşmeli olarak istihdam edilecek sağlık personeli sayısı 27 bin olarak belirlendi. Peki, Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman, Sağlık Bakanlığı personel alımı hangi branşlarda yapılacak? 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı nasıl olacak?

Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımı! Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman, kadro dağılımı (branş) nasıl olacak?

Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımı yapacak. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 2022 yılının son gününe kadar Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışacak sözleşmeli sağlık personelleri sayısı ve hangi branşlarda görev yapacakları belli oldu. Yayımlanan karar doğrultusunda acil sağlık hizmetlerinde, halk sağlığı laboratuvarında, ilçe sağlık müdürlükleri ile toplum sağlığı merkezlerinde, sağlık evlerinde ve yataklı tedavi merkezlerinde personel alımı olacak.

Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımı

İstihdam edilecek olan sağlık personeli sayısı 27 bin olarak belirlenirken hangi branştan ne kadar personel alınacağı da belli oldu. Yayımlanan karar ile Buna göre, acil sağlık hizmetlerinde 220, halk sağlığı laboratuvarında 34, ilçe sağlık müdürlükleri ile toplum sağlığı merkezlerinde 916, sağlık evlerinde 144, yataklı tedavi alanında da 25 bin 686 kişi sağlık kurumlarında istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı branşları neler?

Atanacak olan bu kişilerden 19 bin 694'ü uzman tabip, 7 bin 114'ü tabip, 147'si ebe, 38'si sağlık memuru, 3'ü hemşire olacak.

Haberin Devamı

Ayrıca birer diş tabibi, diyetisyen, psikolog ve sağlık teknikeri istihdamı da olacak.

Sağlık personeli alımı kadro dağılımı

Diş Tabibi: 1
Diyetisyen: 1
Ebe: 147
Hemşire: 3
Psikolog: 1
Sağlık Memuru: 38
Sağlık Teknikeri: 1
Tabip: 7.114
Uzman Tabip: 19.674

Başvurular ne zaman, nasıl yapılacak?

Başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağına ilişkin açıklama henüz gelmedi. 

Mart ayında yapılan 10 bin personel alımı başvuru şartları şöyle açıklanmıştı;

7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yapılacaktır.

657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Durumu "Başvuru Genel ve Özel Şartlarına" uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını, ilgili alanda yüksek lisansı/doktorası bulunduğundan tercih etme hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adayların ilgili sözleşmeli pozisyonları tercih etmelerine izin verilecektir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların, yerleştirilseler dahi Sağlık Bakanlığınca atamaları yapılmayacaktır.

Haberin Devamı