Gazete Vatan Logo

POMEM 10 katı kuralı kalkacak mı? 10 katı kuralı nedir, 10 katına takılan polis adayları mülakata çağrılacak mı?

Polis adaylarının 30. Dönem POMEM müracaat kabul, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı yerleri ve tarihleri açıklandı. POMEM mülakat yerlerinin belli olmasının ardından “POMEM 10 katı kuralı” gündeme geldi. Peki, POMEM 10 katı kuralı kalkacak mı, 10 katına takılan polis adayları mülakata çağrılacak mı?

POMEM 10 katı kuralı kalkacak mı? 10 katı kuralı nedir, 10 katına takılan polis adayları mülakata çağrılacak mı?

Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada 30.Dönem POMEM giriş sınavına katılacak adayların müracaat kabul, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı yerleri ve tarihlerinin açıklandığı duyuruldu.30. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasına katılacak olan adaylar Sınav Merkezlerini, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayarak öğrenebilecek. Söz konusu duyurunun ardından POMEM 10 katı kuralı gündeme geldi.

POMEM 10 katı kuralı kalkacak mı?

POMEM polis alımında geçen sene getirilen 10 katının mülakatlara çağrılması şartı bu alımda da var.

30. Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (6.900) erkek, (1.580) kadın, ön lisans mezunu (1.700) erkek, (420) kadın aday olmak üzere toplam (10.600) aday asıl olarak alınacaktır.

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrasında yer alan “…Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz.” hükmüne istinaden lisans mezunu (21.284) erkek ile (12.494) kadın, ön lisans mezunu (14.468) erkek ile (3.274) kadın aday olmak üzere toplam (51.520) aday sınav aşamalarına katılmak üzere çağrılmıştır. Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları: Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 12.04.1991 tarihli ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinin 1’inci fıkrasının (h) ve (j) bentleri kapsamında olanların eş veya çocukları o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar.

Haberin Devamı

10 katına takılan polis adayları mülakata çağrılacak mı?

10 katına takılan polis adayları mülakata çağrılmayı bekliyor, ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Haberin Devamı