Gazete Vatan Logo

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir, 171 sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 171 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyenler arama motorlarına yönelerek Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ne zaman, 171 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nelerdir? sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir, 171 sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak. Resmi Gazete'te yayımlanan ilana göre, Kültür ve Turizm Bakanlığınca büro personeli (29), koruma ve güvenlik görevlisi (54), şoför (5) ve temizlik personeli (83) olmak üzere 171 sözleşmeli personel alınacak. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir, 171 sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ne zaman?

Adaylar başvurularını 23 Ocak ile 6 Şubat tarihleri arasında "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" internet sitesinden yapabilecek. 

Başvurular, KPSS (B) grubu puanı esas alınarak yer ve pozisyon olarak ayrı ayrı sıralama yapılacağından, en yüksek puanı alan adaydan başlanarak pozisyon sayısı kadar sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.

İlan edilen her pozisyon için pozisyon sayısının 3 katı kadar yedek aday belirlenecek. Asil kazananlardan süresi içerisinde başvuru olmadığı takdirde veya aranan şartları taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek kazananlardan sırasıyla yerleştirme yapılacak.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Atanmaya hak kazanan asil ve yedek adayların listesi başvuruların değerlendirilmesi tamamlandıktan sonra bakanlığın "www.ktb.gov.tr" adresinden yayımlanacak. 

Başvuru şartları ve aranan niteliklere ilişkin bilgiler Kültür ve Turizm Bakanlığının internet sitesinde yer alacak.