Gazete Vatan Logo

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ilde sözleşmeli restoratör alımı yapacak! İşte başvuru şartları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu! 30 sözleşmeli restoratör alınacak! Yayımlanan ilana göre, Bakanlık, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Nevşehir, Trabzon illerinde istihdam edilmek üzere 50 restoratör alacak. Başvurular 10 Ağustos 2022’de başlayacak. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı restoratör alımı başvurusu nasıl yapılır? Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı şartları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ilde sözleşmeli restoratör alımı yapacak! İşte başvuru şartları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanı yayınlandı. İlana göre, 30 sözleşmeli personel alınacak. Başvurular 10 Ağustos’ta başlayıp 28 Ağustos’ta sona erecek. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı restoratör alımı başvurusu nasıl yapılır? Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı şartları!

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI RESTORATÖR ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular elektronik ortamda 10- 21 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak. Başvurmak isteyen adaylar, e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı - Kariyer Kapısı-İşe Alım İşlemlerinin Yapılması veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecek. Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacak. Adaylar sadece bir il ve bir pozisyon için başvuruda bulunabilecek olup, tercih ettiği il için yapılacak sıralamaya katılacağından, birden fazla il veya pozisyon için yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Bu pozisyona başvuracaklarda aranacak şartlar şu şekilde:

Haberin Devamı

- Taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma, onarım, restorasyon ve konservasyon konularında eğitim veren üniversitelerin ilgili önlisans ve lisans programlarından (Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Mimari Restorasyon, Restorasyon ve Konservasyon, Rölöve-Restorasyon, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümlerinden) ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından, mezun olmak,

- Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak,

- Koruma ve onarım alanında uygulama deneyimi olduğunu gösterir nitelikte hazırlanmış çalışma dosyası ibraz etmek,

- Aşağıda sıralanan şartlardan en az birine sahip olmak;

Bakanlıkça gerçekleştirilen çalışmalarda en az 30 gün restoratör olarak yer aldığını gösterir ilgili idare imzalı belge.

- KVMGM izni ile gerçekleştirilen en az 2 arkeolojik kazı çalışmasında, her bir kazı sezonunda (takvim yılı içerisinde) toplamda en az 30 gün süreyle restoratör olarak görev almış olduğunu gösterir ilgili kazı başkanından / müze müdüründen alacağı imzalı yazı ve / veya belge. (Bilgilerin teyidi KVMGM Kazılar Dairesi Başkanlığınca yapılacaktır.)

Haberin Devamı

- Koruma ve onarım alanında çalışma deneyimi olduğunu gösterir belge. (Staj hariç)

BAŞVURU YAPILABİLECEK İLLER VE KONTENJANLARI

Ankara (2), Antalya (3), Bursa (3), Diyarbakır (3), Erzurum (4), Gaziantep (2), İstanbul (3), İzmir (4), Nevşehir (3), Trabzon (3).

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN