Gazete Vatan Logo

Halkbank personel alımı ilanı yayınlandı! 150 uzman yardımcısı alınacak! İşte Halkbank personel alımı başvuru şartları!

Halkbank duyurdu! 150 personel alınacak! Yayımlanan ilana göre, İstanbul’da istihdam edilmek üzere bilgi teknolojileri uzman yardımcısı kadrosunda 150 personel istihdam edilecek. Halkbank personel alımı başvuruları 6 - 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacak. Adaylara 25 Haziran’da sınav yapılacak. Peki, Halkbank personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Halkbank personel alımı başvuru şartları!

Halkbank personel alımı ilanı yayınlandı! 150 uzman yardımcısı alınacak! İşte Halkbank personel alımı başvuru şartları!

Halkbank personel alımı 2022 ilanı yayınlandı. İlana göre, Halkbank, İstanbul Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı biriminde istihdam edilmek üzere 150 bilgi teknolojileri uzman yardımcısı alınacak. Halkbank personel alımı başvuruları 6 Mayıs’ta başlayıp 27 Mayıs’ta sona erecek. Başvuru yapan adaylara 25 Haziran’da sınav yapılacak. Peki, Halkbank personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Halkbank personel alımı başvuru şartları!

HALKBANK PERSONEL ALIMI SINAVINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sınav başvuruları, 06 Mayıs 2022 – 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında https://sinav.yildiz.edu.tr/ halkbank adresinden yapılacak; şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek. “Sınav Başvuru Formu” aday tarafından eksiksiz olarak doldurulacak ve son 6 ay içerisinde çekilmiş JPEG formatında vesikalık fotoğraf, sınav başvuru formuna eklenecek. Fotoğrafı bulunmayan veya belirtilen özellikleri taşımayan fotoğrafla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

HALKBANK PERSONEL ALIMI SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Haberin Devamı

Adaylardan, başvuru bedeli olarak 150 (Yüzelli) TL tahsil edilecek. Sınav hizmetlerinin yerine getirilebilmesi amacıyla tahsil edilecek bedel, Yıldız Teknik Üniversitesi Sınav Merkezinin Halkbank nezdindeki hesabına sınav başvurusundan önce yatırılacak. Sınav ücretini yatırdıktan 1 saat sonra sınav başvurusu yapılabilecek. Ancak kredi/banka kartıyla yapılacak ödemeler başvuru esnasında gerçekleştirilebilecek. Sınav ücret ödemeleri, 06 Mayıs 2022 Cuma günü saat 09.00’dan, 27 Mayıs 2022 Cuma günü saat 17.00’ye kadar, sınav başvurusu esnasında https://sinav.yildiz.edu.tr/halkbank web sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile veya Halkbank gişe ve internet şube kanalları üzerinden gerçekleştirilecek. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecek. Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubeleri ve internet bankacılığı aracılığıyla adayın T.C. Kimlik Numarası, Adı ve Soyadı ile en az biri cep telefonu olmak üzere 2 (iki) telefon numarası verilerek yatırılacak. Başvurusunu tamamlayan ancak sınava girmeyen adayların yatırdıkları ücretler iade edilmeyecek.

Haberin Devamı

HALKBANK PERSONEL ALIMI SINAVINA KATILMA KOŞULLARI

Halkbank tarafından yayınlanan ilana göre, giriş sınavına katılabilmek için adaylarda şu şartlar aranıyor:

“a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Tecil edilmiş olsalar dahi kasten işlenen suçlar ile ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlardan ya da kaçakçılık, resmi ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından hükümlü bulunmamak,

ç) Bankacılık Kanunu’na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,

d) 01.01.1993 ve sonrası, 01.01.2004 öncesi doğumlu olmak,

e) Mezuniyet kriterine ilişkin; aşağıdaki Tablo’da belirtilen öğrenim süresi en az 4 yıl olan lisans veya yüksek lisans bölümlerinden 15 Ağustos 2022 itibarıyla mezun olmak veya bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ya da yabancı ülkelerdeki denklerinden mezun olmak.

Haberin Devamı

f) Sağlık durumu açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hali bulunmamak; Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olduğunu, tam teşekküllü bir sağlık kurumundan alınacak raporla belgelemek (Sağlık Raporu; giriş sınavının, yazılı ve mülakat olmak üzere tüm aşamaları tamamlandıktan sonra talep edilecektir.)

g) Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış, muaf veya en az 31 Aralık 2022 tarihine kadar tecilli olmak ya da bedelli askerlikten yararlanacak olmak,

ğ) Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunmak,

Adayların sınava katılabilmek için gerekli şartlara sahip olup olmadıkları sınav başvurusundaki beyanları dikkate alınarak değerlendirilecektir”

HALKBANK PERSONEL ALIMI SINAVI NE ZAMAN, NEREDE YAPILACAK?

Başvurusu kabul edilen adaylar, sınav yeri ve saatini bildiren sınav giriş belgesini; 13 Haziran 2022 – 25 Haziran 2022 tarihleri arasında https://sinav.yildiz.edu.tr/halkbank adresinden “T.C. Kimlik Numarası” ve “Aday Şifresi” girerek alabilecekler. Sınav aşaması; 25 Haziran 2022 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon illerinde Halkbank’ın ilan edeceği lokasyonlarda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

SINAV NASIL OLACAK?

Halkbank personel alımı sınavı, alan bilgisi, genel yetenek ve yabancı dil bölümlerinden oluşacak. Adaylar için Kişilik Envanteri ayrıca uygulanacak.

Alan Bilgisi Testi:

Algoritma ve Veri Yapıları, Prosedürel Programlama Dilleri, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri ve SQL Dili, Nesne Yönelimli Programlama, Ön Yüz Teknolojileri, Yazılım Mühendisliği, Web Teknolojileri ve Uygulamaları, Bilişim Sistemlerinde Güvenlik, Bilgi Güvenliği ve SOLID Prensipleri konularından oluşacaktır.

Yabancı Dil Testi:

İngilizce

Genel Yetenek (Sayısal) Testi:

Tüm dünyada ve Türkiye’de yaygın olarak kullanılan, iş ortamına özel olarak geliştirilmiş ölçme ve değerlendirme aracıdır. Test, mantık yürütme, problem çözme ve eleştirel düşünme sorularından oluşmaktadır.

Kişilik Envanteri nedir?

Adayların karakteristik özelliklerinin ve temel yetkinliklerinin; ayrıca pozisyona uyumlarının belirlenmesi için kullanılan kişilik ve yetkinlik değerlendirme aracıdır.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN