Gazete Vatan Logo

GSB personel alımı kura çekilişi ne zaman? İŞKUR GSB işçi alımı kura listesi açıklandı mı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 1017 sürekli işçi alımı başvuruları 12 Ağustos’ta tamamlandı. 767 sürekli temizlik işçisi, 144 engelli sürekli temizlik işçisi, 106 eski hükümlü sürekli temizlik işçisi için başvurular tamamlanırken gözler İŞKUR tarafından yapılacak kura çekilişine çevrildi. Peki, GSB personel alımı kura çekilişi ne zaman? İŞKUR GSB işçi alımı kura listesi açıklandı mı? İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) işçi alımı kurası tarihi!

GSB personel alımı kura çekilişi ne zaman? İŞKUR GSB işçi alımı kura listesi açıklandı mı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 1017 sürekli işçi alımı için İŞKUR üzerinden başvuru almış, başvurular 12 Ağustos’ta tamamlanmıştı. Başvuru yapan adaylar kura çekilişi listelerinin yayınlanıp yayınlanmadığını araştırıyor. Peki, İŞKUR GSB işçi alımı kura listesi açıklandı mı? GSB personel alımı kura çekilişi ne zaman? Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

GSB PERSONEL ALIMI KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekimi 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü yapılacak. Kura çekim yeri daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı internet sitesinde yayımlanacak. Kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirilecek. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecek.

GSB İŞÇİ ALIMI MÜLAKATLARI NE ZAMAN?

Kura çekimi sonrası sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenecek tarihlerde sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav yeri ve tarihleri (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek.

Haberin Devamı

SÖZLÜ SINAV İŞLEMLERİ

Kura çekimi sonrası sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar Bakanlık tarafından belirlenecek tarihlerde sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığın (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde daha sonra ilan edilecek. Yazılı tebligat yapılmayacak.

Sözlü sınavda adaylar; sınav kurulu üyelerinin her biri tarafından;

a) Görevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri, (40 puan)

b) Genel kültür, (40 puan)

c) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 puan)

d) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, (10 puan) konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacak. Sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecek.

Sözlü sınavda; görevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri ile genel kültür alanında adaylara rastgele zarf çekme usulü ile sorular yöneltilecek. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü ile liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğuna ilişkin konularda ise Sınav Kurulunca yapılacak değerlendirme esas alınacak. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekiyor. Adaylar sözlü sınava gelirken kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklar. Kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacak. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecek. Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak.

Haberin Devamı

GSB PERSONEL ALIMI KURA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN