Gazete Vatan Logo

Devlet Su İşleri (DSİ) 13 ilde sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli avukat alacak. Yayımlanan ilana göre, Aydın, Artvin, Erzurum, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kars, Mardin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’da sözleşmeli personel alınacak. Peki, DSİ personel alımı başvurusu nasıl yapılır? DSİ Avukat alımı başvuru şartları!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13 ilde sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!

Devlet Su İşleri 13 ilde sözleşmeli personel alacak! Başvurular 18-28 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Yayımlanan ilanda alım yapılacak iller, Aydın, Artvin, Erzurum, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kars, Mardin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van olarak belirtildi. Peki, DSİ personel alımı başvurusu nasıl yapılır? DSİ Avukat alımı başvuru şartları!

DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, 18-28 Temmuz tarihleri arasında e-Devlet- Develt Su İşleri Genel Müdürlüğü- Kariyer Kapısı İşe alım internet adreslerinden yapılabilecek.

DSİ AVUKAT ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuracak adaylarda aranılan nitelikler ile 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartlar ve ilan edilen münhal pozisyon için belirtilen özel şartlar aranır:

Türk Vatandaşı olmak

Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak

Kamu haklarından mahrum bulunmamak

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak

Haberin Devamı

Askerlik durumu itibariyle;

a) Askerlikle ilgisi bulunmamak

b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak

c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak.

ÖZEL ŞARTLAR

Son müracaat tarihi itibarıyla Hukuk Fakültelerinin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Hukuk Programı bölümünden mezun olmak.

2.Son müracaat tarihi itibarıyla Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak.

ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS-P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

Haberin Devamı

DSİ AVUKAT ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İlan edilen pozisyon sayısı kadar belirlenen asil ve 4 katı kadar yedek aday listesi 3 Ağustos 2022 tarihinde Kurumumuz resmi internet sitesinde (www.dsi.gov.tr/duyurular) ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinde ilan edilecek.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN