Gazete Vatan Logo

Özel Güvenlik Yenileme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? ÖGG 107. Dönem yenileme sınav sonuçları kaç günde açıklanır?

EGM Özel Güvenlik Görevlisi 107. Dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Özel güvenlik sınavı 24 Şubat 2024 tarihinde yapıldı. Sınava giren adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorgulamaya başladı. Peki, ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Özel Güvenlik Yenileme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? ÖGG 107. Dönem yenileme sınav sonuçları kaç günde açıklanır?

107. Temel Eğitim ve 83. Yenileme Eğitimi Sınavı (ÖGG), 24 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Adaylar sınav sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasında bulunan Özel Güvenlik Sınav soruları (online işlemler) bölümünden görüntüleyebilecek. Peki, Özel Güvenlik Yenileme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?

Özel Güvenlik Yenileme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?

Yayınlanan kılavuz bilgisine göre Özel Güvenlik Sınav sonuçları 15 Mart 2024 tarihinde açıklanacak.

 Silah Farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

Haberin Devamı