Gazete Vatan Logo

Öğretmen semineri başka ilde alabilir mi, il dışı seminer başvurusu nasıl yapılır? Öğretmenler seminerleri istediği yerde alabilecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sonu mesleki çalışmalarının detaylarını açıkladı. Bu çalışmalar eğitim kurumlarında yüz yüze gerçekleştirilecek. Peki, öğretmen semineri başka ilde alabilir mi?

Öğretmen semineri başka ilde alabilir mi, il dışı seminer başvurusu nasıl yapılır? Öğretmenler seminerleri istediği yerde alabilecek mi?

20-28 Haziran haftasında semineri olan öğretmenler başvuru yapmaya başladı. MEB bünyesinde çalışan öğretmenler 7 gün sürecek semineri yüz yüze alacağı açıklandı. 14 Haziran Cuma günü karnelerini alacak olan öğrenciler 3 aylık yaz tatiline start verirken öğretmenler de 1 haftalık seminer alacak. 

Öğretmen semineri başka ilde alabilir mi?

Eğitim kurumu yöneticileri öğretmenleri bilgilendirecek ve talepleri il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine iletecek. Öğretmenler, 20 Mayıs - 2 Haziran 2024 tarihleri arasında katılacakları il/ilçe bilgilerini veri.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak forma işleyecekler.
İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri, talepleri 3-5 Haziran 2024 tarihlerinde MEBBİS modülü üzerinden alacak ve planlamayı en geç 15 Haziran 2024 tarihine kadar sonuçlandıracaklar.

İl dışı seminer başvurusu nasıl yapılır?

Okulların kapanmasıyla il dışına çıkacak öğretmenler bulundukları illerde seminerlere katılabilecek. Görev yaptığı okulda olmayacak öğretmenler bulunduğu ilde seminerlere katılabilecek. Öğretmen haziran seminer başvurusu için veri.meb.gov.tr adresinden yapılacak. İki gün ortak metnin incelemesi, 2 gün programı değişen öğretmenlerin zümre şeklinde program incelemesi yapılacak. Bir gün de kurul komisyon çalışmaları için ayrılacak. Öğretmenler inceleme raporlarını veri.meb.gov.tr üzerinden yükleyerek Bakanlık sistemine ulaştıracak. MEB öğretmen seminer başvuru ekranı için aşağıdaki linke tıklayın.

Haberin Devamı

MEB ÖĞRETMEN SEMİNER BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN