Gazete Vatan Logo

Memurlara sicil affı 2024! Memurların disiplin affı gelecek mi, memur sicil affı çıkacak mı?

Memura sicil affı var mı, sicil affı çıkacak mı? Memura disiplin affı ile ilgili aramalar arttı. Memura disiplin affında yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Memur disiplin affı, en son 2006 yılında yasalaşmıştı. Aradan 18 yıl geçti, yeni bir sicil affının çıkıp çıkmayacağı sorgulanıyor. Peki, memura sicil affı çıkacak mı?

Memurlara sicil affı 2024! Memurların disiplin affı gelecek mi, memur sicil affı çıkacak mı?

Memura sicil affı var mı, memurlara sicil affı ne zaman çıkacak? Memur disiplin affı, en son 2006 yılında yasalaşmıştı. 18 yıl geride kalırken, memurların yeni bir affın gelip gelmeyeceğini sorguluyor. İşte memurlara sicil affı 2024

Memura disiplin affı var mı?

Memur disiplin affına yönelik yeni bir haber yok. Hırsızlık, hainlik, yüz kızartıcı vb suçlar dışında, kamu çalışanlarını kapsayan, bir disiplin affının çıkarılacağına yönelik resmi makamlarca henüz bir karar çıkmadı.

Memura hangi hallerde disiplin cezası verilir?

Görev mahallinde genel ahlak ve edep dışı davranışlarda bulunmak ve bu tür yazı yazmak, işaret, resim ve benzeri şekiller çizmek ve yapmak, Verilen emirlere itiraz etmek, Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak, Kurumların huzur, sükün ve çalışma düzenini bozmak.