Gazete Vatan Logo

Refah payı nedir? Memura refah payı zammı verilecek mi, Meclis’ten geçti mi?

Refah payı, memur ve memur emeklisinin alacağı zam beklenirken merak konusu oldu. Memurlar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının belirlenmesinde enflasyon oranı dışında verilecek zammın üstüne refah payı verilmesi de bekleniyor. Peki, Memura refah payı zammı verilecek mi, Meclis’ten geçti mi? Refah payı nedir?

Refah payı nedir? Memura refah payı zammı verilecek mi, Meclis’ten geçti mi?

Memur ve memur emeklilerine her yıl iki kez 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı veriliyor. Kasım ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte 5 aylık verilerine göre memur zammı ise yüzde 15,04 oldu. TÜİK tarafından 3 Ocak günü açıklanacak enflasyon oranlarının ardından memur maaşlarına yapılacak zam oranı netlik kazanırken, bu orana refah payının da eklenmesi bekleniyor. Rakamın netleşmesine kısa bir süre kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız" ifadelerini kulandı. Peki, Refah payı nedir? Memura refah payı zammı verilecek mi, Meclis’ten geçti mi?

REFAH PAYI NEDİR, NASIL HESAPLANIR?

Refah payı çalışanların enflasyondan korunmasını sağlamak amacıyla devreye alınmış bir uygulamadır. Refah payı, memur, işçi ve emekliler aldıkları maaşlarının enflasyon oranı düşüldükten sonra, hesaplanarak ödenen miktardır. Refah payının memur, işçi ve emekli ile birlikte asgari ücret çalışanlarına uygulanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Memura refah payı zammı verilecek mi, Meclis’ten geçti mi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Meclis’e memur ve emekliye yüzde 3 oranında refah payı ödemesi yapılmasını öngören bir teklif sundu.