Gazete Vatan Logo

Öğretmen il içi tayin ne zaman? 2023 il içi atama takvimi açıklandı mı, öğretmen il içi yer değiştirme şartları neler, nasıl yapılır, il içi tayin için kaç yıl çalışmak gerekir?

Öğretmen il içi tayin ne zaman, öğretmen il içi yer değiştirme şartları neler? 2023 öğretmen il içi atama takvimi merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda çalışan öğretmenler için her yıl 1 kez il içi yer değiştirme işlemi gerçekleştiriliyor.

Öğretmen il içi tayin ne zaman? 2023 il içi atama takvimi açıklandı mı, öğretmen il içi yer değiştirme şartları neler, nasıl yapılır, il içi tayin için kaç yıl çalışmak gerekir?

Öğretmen 2023 il içi yer değiştirme için yayınlanacak takvim sorgulanıyor. Temmuz ayında gerçekleşen il içi yer değiştirme işlemleri sonrası gözler 2023 yılında yapılacak il içi tayin takvimine çevrildi. Peki, Öğretmen il içi tayin ne zaman, il içi atama takvimi açıklandı mı?

Öğretmen il içi tayin ne zaman, il içi yer değiştirme takvimi açıklandı mı?

2022 yılı il için tayin başvuruları 4 Temmuz ile 8 Temmuz tarihlerinde arasında gerçekleşti. 19 Temmuz valilikler tarafından gerçekleştirilen il içi yer değiştirmeleri için görevden ayrılma işlemleri 20 Temmuz’da gerçekleştirildi. Başvurular ise mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurularak yapılıyor.

2023 öğretmen il içi atama takvimi henüz açıklanmadı.

Öğretmen il içi yer değiştirme işlemleri nasıl yapılır?

Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler; Elektronik Başvuru Formu’na yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden talep edeceklerdir.

Atamalar tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek olup başvuru kayıt işlemi yapıldıktan sonra hizmet puanlarına etki edecek değişiklikler başvuru sistemine yansımayacağından, ilgililerin hizmet puanına etki edecek değişiklikleri yer değiştirme başvurusunu yapmadan önce tamamlamaları gerekmektedir.

Haberin Devamı