Gazete Vatan Logo

Memur emekli maaş zammı 2023 ocak ne kadar olacak? Emekli memur maaşları ne zaman açıklanacak?

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı yeni yılın gelmesine az bir süre kala merak ediliyor. Yılda iki kez toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı kadar zam alan memurlar ocak ayında kendilerine yapılacak zam miktarını sorguluyor. Peki, 2023 memur maaşları ne zaman açıklanacak, memur emekli maaş zammı ne kadar olacak?

Memur emekli maaş zammı 2023 ocak ne kadar olacak? Emekli memur maaşları ne zaman açıklanacak?

Memur maaşları için aramalar arttı. Memur emekli maaşı zammı yılın sonu yaklaştıkça yapılacak zam miktarı merak ediliyor. Memurlara 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşmede belirlenen artış oranı doğrultusunda zam yapılır. Peki, Memur emekli maaş zammı 2023 ocak ne kadar olacak?

Memur emekli maaş zammı 2023 ocak ne kadar olacak?

Temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu. Böylece temmuzda yüzde 7 zam alan memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisi için 7 puanın üstünde "enflasyon farkı" oluştu.

Toplu sözleşme gereği memurlar ocakta yüzde 8 zam alacak. Buna yüzde 7,04'lük enflasyon farkı eklendiğinde bu rakam yüzde 15,04'e ulaştı. TÜFE artışı kadar zam alan işçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da kasım sonu itibariyle yüzde 14, 04 oldu.

Zamlar için kesin miktar 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netlik kazanacak.