Gazete Vatan Logo

İstihdamı yüzde 20 artıracak

Avrupalı ve ABD’li perakende zincirlerinin siparişlerini Türkiye’ye kaydırmaları, hazır giyim üreticisi firmaları yeni yatırımlara yönlendiriyor. Tamara Textile, İstanbul ve Karaman’da bulunan tesislerinin üretim kapasitesini artırma kararı aldı. Firma istihdamı da yüzde 20 artırmayı planlıyor.

İstihdamı yüzde 20 artıracak

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Boz, özellikle son üç aydır hiç olmadığı kadar sipariş talebiyle karşılaştıklarını belirterek, Avrupalı ve ABD’li perakendecilerin Türkiye’de harıl harıl üretici aradıklarını vurguladı. Bu firmaların çoğunun üretimlerini daha önce Çin’deki üreticilere yaptırdıklarını ifade eden Boz, Çin hükümetinin enerji krizi nedeniyle üretime sınırlı izin verdiğini, bu nedenle üretimde çok ciddi aksaklıkların yaşandığını belirtti. Boz, “Son 3 aydır giderek artan bir trend var. Şu anda Çin’deki tüm üreticilerde sorunlar olduğu için müşteriler Türkiye’ye yöneldi. Bugüne kadar hiçbir şirket internet üzerinden firmamızı bulup da bizi aramamıştır. Çünkü en önemli özelliğimiz üretimdeki gücümüz. Bunun için sektör olarak ilave yatırımlara ihtiyaç var. Ülke olarak bunu başarmalıyız ” dedi.

ÇİN’DEKİ ÜRETİMİ TÜRKİYE’YE TAŞIDI

Kendilerinin de fiyat tutturamadıkları bir takım ürünleri Çin’de ürettirdiklerini belirten Boz, bu ülkede yaşanan sıkıntılar nedeniyle oradaki üretimin ilk etapta yüzde 30’unu Türkiye’ye kaydırdıklarını vurguladı.

Haberin Devamı