Gazete Vatan Logo

İŞKUR TYP başvurusu ne zaman? TYP başvuru şartları 2021!

İŞKUR Toplum Yararına Programları (TYP) başvuruları pek çok kişinin gündeminde... İŞKUR tarafından geçici gelir desteği sağlamak amacıyla başlatılan programlar için ilk ilan yayınlandı. Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Çevre Temizliği" işlerinde çalıştırmak üzere geçici personel alacak. Peki, İŞKUR TYP başvurusu ne zaman? TYP başvuru şartları 2021!

İŞKUR TYP başvurusu ne zaman? TYP başvuru şartları 2021!

İŞKUR TYP programları binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından başlatılan programda belirli dönem destek veriliyor. Başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere pek çok bakanlık bünyesinde alımlar yapılıyor. TYP için ilk ilan yayınlandı. Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Çevre Temizliği" işlerinde çalıştırmak üzere geçici personel alacak. Peki, İŞKUR TYP başvurusu ne zaman? TYP başvuru şartları 2021!

İş arayan pek çok kişi İŞKUR TYP ilanlarını araştırıyor. Toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdam sağlamak amacıyla gerçekleşen Toplum Yararına Programlar kapsamında, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işçi alımı ilanı yayınladı. 2-6 Ağustos 2021 tarihleri arasında www.iskur.gov.tr e-şube veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınan başvuruların ardından, kura çekilişi 12 Ağustos'ta yapılacak.

DÜZCE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ TYP İŞÇİ ALIMI TARİHLERİ

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde; 23 Ağustos 2021 - 21 Aralık 2021 tarihleri arasında "Restorasyon, Tarihi ve Kültürel Mirasın korunması ile Çevre Temizliği" işlerinde çalıştırılmak üzere 4 (dört) ay süreli 8 (sekiz) Geçici personel alınacaktır.

Haberin Devamı

Katılımcı Başvuru Tarihleri : 2 Ağustos 2021- 6 Ağustos 2021

Noter Çekiliş Tarihi: 12 Ağustos 2021(Saati Ayrıca Bildirilecektir.)

Noter Çekiliş Yeri: Düzce İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu

Program Başlama – Bitiş Tarihi: 23 Ağustos 2021-21 Aralık 2021

MEB TYP İLANLARI YAYIMLANDI MI?

Toplum Yararına Programları (TYP) alımı iş ilanları güncel olarak İŞKUR tarafından yayımlanıyor. TYP kapsamında İŞKUR tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) güvenlik görevlisi ve bakım, onarım, temizlik görevlisi alımı geçen yıl yapılmıştı. Ancak şuan için MEB ilanı bulunmuyor.

İŞKUR TYP BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR TYP iş ilanları İŞKUR tarafından yayımlanıyor. Başvuru ekranı üzerinde TYP numarası, uygulama alanı, başvuru başlangıç-bitiş tarihi, başvuru yapılacak il, başvuru yapılacak ilçe, TYP başlangıç ve bitiş tarihi gibi bilgileri girerek arama yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

TYP İLE ÇALIŞACAK PERSONEL ALIMI NASIL YAPILIYOR?

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunuyor. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

- Noter kurası yöntemi,

- Liste yöntemi,

- Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.

İstihdamında güçlük çekilen gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif ediliyor. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste’ye dâhil edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır; Birinci listedeki başvuranlar tamamlanmadan 2. listeden başvuranlar yararlanıcı olamayacaktır.

- Kadınlar,

- 35 yaş üstü bireyler,

- Engelliler,

- Eski hükümlüler,

- Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar,

TYP’nin başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamaz. TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ ve ‘"ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde de düzenlemeler getirilmiştir.

Haberin Devamı

TYP İLE ALINAN PERSONELİN HAFTALIK ÇALIŞMA SAATLERİ

TYP’de haftalık çalışma süresi kırk beş saattir.

KİMLER TYP'DEN YARARLANAMAZ?

- İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.

- Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye

Haberin Devamı

- Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

- Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

- Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.