Gazete Vatan Logo

İdari tatillerde ek ders ücreti ödenir mi? Lodos nedeniyle tatil olan illerdeki öğretmenlere ek ders ücreti verilecek mi?

Fırtına ve lodosun etkisi devam ediyor. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Sinop, Bursa, Bartın ve Tekirdağ'da kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle bütün eğitim kurumlarında bugün 1 gün süreyle yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verildiği açıklandı. Tatil edilen illerde ek ders veren öğretmenler ek ders ücreti alınıp alınmayacağını merak ediyor. Peki, idari izinlerde ek ders kesilir mi, İdari tatillerde ek ders ücreti ödenir mi?

İdari tatillerde ek ders ücreti ödenir mi? Lodos nedeniyle tatil olan illerdeki öğretmenlere ek ders ücreti verilecek mi?

Lodos ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul, Kocaeli Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Yalova, Tekirdağ, Sinop ve Bartın'da yüz yüze eğitime bir gün ara verildi. Belirtilen illerde eğitim öğretim olmayacak. Peki, İdari tatillerde ek ders ücreti ödenir mi? Lodos nedeniyle tatil olan illerdeki öğretmenlere ek ders ücreti verilecek mi?

Lodos nedeniyle tatil olan illerde öğretmenler ek ders ücreti alacak mı?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının “II. Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Hükümler” bölümü “Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller” başlıklı 24. maddesi şu şekildedir:

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.”

Haberin Devamı

Bu hükümlere göre; Herhangi bir nedenle eğitime ara verilmesi kararlaştırılan il ve ilçelerde görev yapan eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklarından ek ders ücretleri tam ödenecektir.