Gazete Vatan Logo

Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? Emekli yılbaşı ikramiyesi Meclis’ten geçti mi?

Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı, emekli yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? soruları yılbaşı öncesi arama motorları aracılığıyla en çok sorgulanan konulardan biri oldu. Bayram öncesi verilen ikramiyelerin yılbaşı öncesinde de verilip verilmeyeceği emekliler tarafından sorgulanıyor.

Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? Emekli yılbaşı ikramiyesi Meclis’ten geçti mi?

Bayram öncesi verilen emekli ikramiyelerinin yılbaşı öncesi de verilip verilmediği merak eden emekli vatandaşlar arama motorlarına yönelerek “Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı, ne zaman yatacak? Emekli yılbaşı ikramiyesi Meclis’ten geçti mi?” sorularına yanıt arıyor.

EMEKLİYE YILBAŞI İKRAMİYESİ VAR MI?

Emeklilerin hükümetten taleplerinden biri de iki bayram öncesi verilen ikramiyelerin yılbaşı öncesi de verilmesi.

2022 yılında Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs; Kurban Bayramı ise 9-12 Temmuz tarihlerinde idrak edilecek ve bu tarihlerden önce emeklilere ikramiyeleri ödenecek, ancak yılbaşında emekli ikramiyesinin verileceğine dair resmi bir açıklama söz konusu değil.

EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILIR?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 10.48 olarak gerçekleşti. Yüzde 10.48 artışla en düşük aylık; Bağ- Kur tarım emeklilerinde bin 867 liradan 2 bin 63 liraya, esnaf emeklilerinde 2 bin 350 liradan 2 bin 596 liraya yükselecek.