Gazete Vatan Logo

SSK emekli maaşı ne kadar oldu 2023? SSK emekli zammı yüzde kaç, belli oldu mu, fark ne zaman yatacak? En düşük emekli maaşı kaç TL?

2023 ocak SSK/BAĞ-KUR emekli zammı ne kadar olacak, maaş farkı ne zaman yatacak? Sorularına yanıt aranıyor. Emekli zammı için son viraja dönüldü. Enflasyon rakamları emekli maaşı zammının belirlenmesine neden olduğundan gözler bugün açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur zammı bugün açıklanacak olan 6 aylık enflasyon oranıyla belirlenecek. Peki 2023 ocak emekli zammı ne kadar oldu, emekli maaşı ne zaman yatacak? SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı kaç TL?

SSK emekli maaşı ne kadar oldu 2023? SSK emekli zammı yüzde kaç, belli oldu mu, fark ne zaman yatacak? En düşük emekli maaşı kaç TL?

Emekli zammı gelişmeleri yakından takip ediliyor. Emekliler ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam aldığından ocak ayıyla SSK ve Bağ-Kur emeklileri emekli maaşlarına gelecek zammı ve zamların yatacağı tarihi sık sık sorguluyor. Peki SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ne kadar? 2023 ocak emekli zammı ne zaman yatacak, en düşük emekli maaşı ne kadar?

SSK emekli maaşı ne kadar oldu 2023?

Emekli zammı aralık ayı enflasyon rakamları ile beraber netleşecek. Kasım ayı enflasyon rakamlarına göre 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 14,04 oldu. Emekli zammı için 6 aylık enflasyon farkı yarın yani 3 Ocak tarihinde açıklanacak olan enflasyon rakamları sonra ortaya çıkacak.

En düşük emekli maaşı 3500 TL. Yapılacak yüzde 20 zamla en düşük emekli maaşının 4500 TL civarlarında olması beklenirken, yüzde 30 zam durumunda en düşük emekli maaş 4550 TL, yüzde 40 zam durumunda en düşük emekli maaşı 4900 TL seviyesine çıkması da diğer olası senaryolar arasında yer alıyor.

Emekli maaşları ne zaman yatacak?

Emekli maaşı zam farklarının ocak ayında maaşlarla yatırılması bekleniyor. Konu ile ilgili açıklama geldiği zaman haberde yer alacak.

Haberin Devamı